Van 15 april t/m 17 juni 2017 exposeerde Betteke Tordoir in de foyer van ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Expositie Betteke Tordoir
Betteke Tordoir schildert en tekent sinds ze twintig is: nu al ruim een halve eeuw. Ze maakt vooral figuratief werk, zoals landschappen, portretten en gebouwen. Ze gebruikt graag olieverf, maar werkt soms ook met acryl, aquarel, softpastel of gouache.

Betteke Tordoir komt uit een schildersfamilie en schildert heel graag. Toch ziet ze het ook als een worsteling, en is ze blij als ze kan genieten van het eindresultaat. In 2015 had ze een tentoonstelling met een overzicht van vijftig jaar tekenen en schilderen in de Synagoge van Buren.

Opleidingen
Betteke Tordoir volgde talloze cursussen in binnen- en buitenland. Ze begon met tekenen en schilderen aan de Volksuniversiteit, waarna ze jarenlang les had aan de amateuropleiding van Artibus. Ze heeft daarna met allerlei verschillende docenten en technieken ervaren: van voelend schilderen tot aquarelleren en zeeschilderen. Recent is ze de cursus academische coaching van het Kunstenhuis Zeist gaan volgen om nog meer te experimenteren en haar eigen stijl te vinden. Daarnaast volgde ze veel workshops vanuit schildersvereniging De Toets in Zeist, waar ze ook lid van is.

Ook interessant