Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen is een kunstatelier waar ongeveer 40 getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken.

Tot het einde van februari kun je het werk van twee van de kunstenaars op onze begane grond en eerste verdieping bewonderen.

Chris Weijers

Utrecht, 1979
Wat Chris Weijers ziet slaat hij op in zijn hoofd en werkt het op zijn eigen kenmerkende, perfectionistische en verfijnde manier uit. Chris kiest vaak voor een ingewikkeld perspectief waardoor hij het voor zichzelf bewust moeilijk maakt. Chris werkt op de Wijde Doelen ook als keramist. Zoals hij tekent gaat hij ook met klei te werk; steentje voor steentje bouwt hij zijn beelden op. Voorbeelden hiervan zijn te zien op de website van de Wijde Doelen.
https://www.wijdedoelen.nl/keramiek-kunstenaars/chris-weijers/

Shen van der Knaap

Seoel, 1970
Shen vindt houvast in vaste onderwerpen en plant zijn werk nauwkeurig. Een secure voorbereiding met formaat papier, techniek en onderwerp zijn nodig om tot zijn sprekende werk te komen. Het is als een ritueel, een bezwering. Naast tekenen houdt Shen erg van Metalmuziek. Tekeningen van Shen zijn opgenomen in diverse nationale collecties, waar onder het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam, naast de Hermitage.

Meer info: www.wijdedoelen.nl

Ook interessant