Na een jaar aan de Universiteit van Humanistiek te hebben gestudeerd ben ik verder gegaan in het maken van kunst, waarin ik het intellectuele met het intuïtieve, het fysieke en het expressieve combineer. In 2014 heb ik de opleiding Beeld en Taal afgerond aan de Gerrit Rietveld Academie.

Zowel mijn beeldend werk, als mijn geschreven verhalen zijn vooral sferisch van aard. Ze zijn niet realistisch maar ook niet onherkenbaar. In de schilderijen is iets van een landschap te herkennen, maar waar het om gaat is de innerlijke ervaring die ik erin tot uitdrukking heb gebracht.

In het derde jaar op de Rietveld Academie ben ik op uitwisseling naar Aix-en-Provence geweest in Zuid-Frankrijk, waar ik mij verder heb verdiept in rituelen die te maken hebben met het innerlijk en de natuur. Hierdoor geïnspireerd ben ik zelf performances gaan doen, om dit zelf te ervaren en uiteindelijk de kijker hier deelgenoot van te maken.

Afgelopen jaar heb ik de Celebranten Opleiding aan de Universiteit van Humanistiek afgerond, waarin ik ben opgeleid tot ritueel vormgever en begeleider. Momenteel houd ik mij vooral bezig met het verbinden van rituelen en kunst.

Voor meer informatie: amandavanalebeek.wordpress.com

Ook interessant