Van 26 augustus t/m 3 oktober 2017 exposeerde de Franse kunstenares Agathe Dupire bij ZIMIHC theater Wittevrouwen. Haar expositie Masquerades toonde prachtige en wonderlijke maskers.

Agathe Dupire
De Franse Agathe Dupire (1985) begon al jong met tekenen. Ze leerde verschillende schildertechnieken en volgde een opleiding in mode en textielontwerp. Na een aantal jaar in de modewereld, is ze maskers gaan maken. Agathe zoekt naar eigenzinnige schoonheid. Ze haalt o.a. inspiratie uit Alexander McQueen, Ann Demeulemeester, films van Tim Burton, de Victoriaanse tijd en kunstenaars zoals Fever Ray en Trez.

Expostie bij ZIMIHC: Masquerade
Agathe Dupire creëert verschillende soorten objecten en wezens. Ze beschouwt het gezicht als de deur tot onze emoties. Een masker kan volgens haar gebruikt worden als spiegel, om iemand anders te worden en om verhalen te vertellen over het leven, dromen, hoop, angst en teleurstelling. Het is een blank canvas.

Agathe’s maakproces is een avontuur. Ze gebruikt vooral gips, omdat het zo veelzijdig is. Eerst werkt ze met kwasten, als een schilder, en daarna vervormt ze het gips door te knippen en te schuren. Dan voorziet ze haar werk van verf of wat ze maar wil. Vaak gebruikt ze materiaal uit de natuur, van straat of zelfs vuilnis.

Ook interessant