Erik Brey beklom voor het eerst het toneel met theatergroep Purper, dus iedere keer als hij een jubileum zou willen vieren, dan viert Purper dat ook. Vandaar dat hij dit jaar zijn 39-jarig jubileum viert!

Bijna 40 jaar op het toneel. Zelf is hij zojuist de 60 gepasseerd. Hoog tijd om eens in de eigen schatkist te graven!

Erik Brey is pianist, performer, schrijver, componist, arrangeur, maar voelt zich wellicht het meeste thuis zelf zingend aan de vleugel. Liedjes van zichzelf en van vele anderen, in een variëteit aan stijlen;klassiek, chanson, tango, jazz, gipsy, en meer. Daarbij is hij altijd op zoek naar humor en/of ontroering.

Biografie

Erik Brey werd geboren op 27 december 1956. In zijn jeugd speelde de piano een indrukwekkende rol die ertoe leidde dat hij zich nagenoeg zelf de kunst van het spelen hierop meester maakte. Muziek en piano bleven zijn leven beheersen. Na het VWO schrijft Erik zich in al student Muziekwetenschap aan de Rijks Universiteit Utrecht. De studietijd in Utrecht wordt echter vooral doorgebracht met muziek, zigeunerorkestjes, jazzcombo’tjes en amateurtoneel. De oprichting van theatergroep Purper brengt Erik definitief op het toneel, waar hij nu al 39 jaar thuishoort.

Ook interessant