Foto’s: Ilvy Njiokiktjien

In vier verschillende Utrechtse wijken geeft een aantal vrouwen uit het boek Vrouwen die muren afbreken; 22 opbouwende verhalen (auteur: Véronique Konings, fotograaf: Ilvy Njiokiktjien, lanceerdatum: 6 september 2022) bekrachtigende workshops in het kader van Utrecht 900. Deze viering heeft immers als thema: ‘stad zonder muren’.

De murenafbreeksters uit het boek starten vanuit hun eigen verhaal en gaan met je in gesprek. Zo ontstaat er een ontmoeting tussen de workshopgeefster en de deelnemers en tussen de deelnemers onderling. De workshops bieden inspiratie, kracht en plezier. Verhalen worden gedeeld, diversiteit gevierd!

De volgende twee vrouwen uit het boek Vrouwen die muren afbreken; 22 opbouwende verhalen geven op 16 oktober een Empowerment workshop:

Jacqueline Kleijer Wensen en grenzen!
Sinds #metoo lijkt het alsof grensoverschrijding altijd met seksualiteit te maken heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. Dagelijks heb je te maken met het schipperen tussen wensen en grenzen van jou en van anderen. Soms sluipt er een patroon in je reacties, dat je juist belemmert. Het is dan helpend om je eigen patroon/muur te doorbreken.

Deze workshop geeft je inzicht in reactiepatronen en het durven doorbreken daarvan. Je krijgt inzicht in welke reactie bij jou past én hoe je ervoor zorgt dat jouw grens goed ontvangen wordt. Want als je goed voor je wensen en grenzen zorgt, hoef je geen ‘muren’ op te werpen tussen jou en een ander.  Je kan het na de workshop meteen gebruiken!

Nadoua Dahmane Regie in eigen hand!
In jouw leven heb je te maken met diverse levensthema’s, zoals je gezondheid, werk, familie, vrienden en geld. Elk heeft effect op de anderen, omdat het leven nu eenmaal één groot geheel is. In elk thema beleef je ups en downs. Als je meer downs gaat ervaren dan ups, raak je de balans kwijt. Dat is het moment om kritisch te kijken naar jouw mate van (zelf)regie. In hoeverre voel jij dat je controle hebt over wat er gebeurt? In hoeverre kun je überhaupt controle hebben over een gebeurtenis? Interessante vragen die we in deze workshop bespreken.

Je krijgt inzicht in de gebieden waarin je de regie voelt en waarin (nóg) niet. Ook ontdek je waar werk aan de winkel is en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Na de workshop heb je enkele praktische tools en het verlangen om aan de slag te gaan om weer (meer) de regisseur van jouw leven te zijn.

Tijdens de workshopmiddag kan het boek aangeschaft worden. Auteur Véronique Konings is aanwezig om te signeren en eventuele vragen te beantwoorden.

Programma
13.00 – 13.30 uur: inloop
13.30 – 15.00 uur: eerste workshopronde (Jacqueline en Nadoua)
15.00 – 16.30 uur: pauze
16.30 – 17.00 uur: tweede workshopronde (Jacqueline en Nadoua)
17.00 – 17.30 uur: je bent uitgenodigd voor een drankje na afloop

Ticket
Je ticket is geldig voor het volledige programma. Beide workshops vinden tegelijkertijd plaats. De een in de theaterzaal, de ander in de foyer. De twee groepen wisselen halverwege. Je maakt dus beide workshops mee.

Ook interessant