Op 20 en 21 april 2019 vond het EBK Try Out Weekend plaats in ZIMIHC theater Zuilen. Het publiek genoot van twee prachtige try-outconcerten.

Utrecht Brass EBK Try-Out Weekend

De presentatie van het weekend lag in handen van Lies Rubingh. Het Utrecht Brass EBK Try-Out Weekend is een initiatief van ZIMIHC. Het is een spin-off van het European Brass Band Championship, wat ZIMIHC in 2018 organiseerde.

Zaterdag 20 april van 20:00 – 22:00

Op 20 april 2019 kon je genieten van Brassband Willebroek en Brassband Amersfoort.

Brassband Willebroek

Brassband Willebroek is Belgisch nationaal kampioen van 2019. Willebroek is een academisch orkest van 35 jonge enthousiaste muzikanten. De band is een mix van (semi-)beroepsmusici, conservatoriumstudenten en een aantal liefhebbers.

Brassband Amersfoort

Brassband Amersfoort is de ‘british-style’ brassband van Amersfoort en omstreken. Het orkest bestaat uit 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers. Het heeft de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd. De brassband geeft concerten en de doet mee aan diverse wedstrijden en concoursen. Sinds 2000 is Amersfoort de domicilie van het orkest.

Zondag 21 april van 15:30 – 17:30

Zondag 21 april zorgden de Provinciale Brassband Groningen en Brassband Schoonhoven voor een middag vol blaasmuziek.

Provinciale Brassband Groningen

De Provinciale Brassband Groningen is de winnaar van het Nederlands Brassband Kampioenschap 2018. De band is samengesteld uit een evenwichtige mix van zowel amateur- als professionele musici.

Brassband Schoonhoven

Brassband Schoonhoven is dé muzikaal ambassadeur van Zilverstad Schoonhoven. De drie bands van Brassband Schoonhoven nemen regelmatig en met veel succes deel aan concertwedstrijden in binnen- en buitenland.

Ook interessant