Muzikaal eerbetoon aan Bob Dylan

Tijdens deze Tribute avond brengen diverse artiesten een muzikaal eerbetoon aan Bob Dylan. Verder zijn er enkele dichters die een Nederlandse hertaling hebben gemaakt van een songtekst van Dylan naar keuze. De kassa is open vanaf 18:30. Het programma begint om 19:00, maar later binnenlopen kan ook. De presentatie van de avond wordt verzorgd door Arne Maletzky van Bo!nk Theater.

19:00 Inloop met Dylan muziek (De act van Irwin Church & Phil Zimmerfrei featuring Mr. Lee Breaker is geannuleerd wegens omstandigheden.)

19:25 Tim Barrie
Bob Dylan verweeft de schrijvers en poëten  Dylan Thomas en Arthur Rimbaud in zijn schrijfwerk. Dat is iets wat Tim Barrie (1989) al enkele jaren intrigeert. Het idee van de herinterpretatie ook, zowel door Dylan wat deze schrijvers betreft, als door Tim zelf wat Dylan betreft. Deze avond in het ZIMIHC theater gebruikt Tim om de muziek en tekts te vertalen naar zijn eigen persoon, wat kan resulteren in een andere beleving van Dylans muziek.

19:50 Theo van de Wetering

19:55 Razor
Volgens Razor is Bob Dylan een icoon voor iedereen die zelf songs schrijft. De band zal enkele van zijn prachtige teksten brengen – in de muzikale jas die ze zelf tijdens hun studententijd hebben gedragen. Dat betekent lyrische poëzie met een grote zeggingskracht – maar dan op een steviger muzikaal chassis dat zijn fundamenten heeft in de unieke jaren ’80 sound.

20:20 Ramon, Hubert & Gemma
Ramon (gitaar), Hubert (bas) en Gemma (zang) spelen samen met andere vrienden in een 50’s en 60’coverband.  Een van de vaste covers van de band is de ballad Don’t think twice. Vooral Ramon is een echte Bob Dylan fan en hij heeft Hubert en Gemma nog enthousiaster gemaakt om zijn nummers te spelen. Toen de tribute avond op hun pad kwam konden ze er niet meer omheen. Bob Dylan it is! Door de intieme setting van drie personen hopen ze op de tribute avond de mooie nummers van Bob Dylan tot zijn recht te laten komen. 

20:45 Wibo Kosters
Wibo Kosters is een communicator, goudvisser, lekenbroeder van het woord, koffiezetter, zenbeginner, thuisklusser, kaasfonduer, dichter, prozatyper en klankschaal. Hij werd gepubliceerd in Lava Literair, de Brakke Hond, Op Ruwe Planken, Tirade.nl, Poëzie.GL en de Turing top 100, en treedt op met en zonder dichterscollectief Hongerlief.

20:50 The Zimmerman Telegram
The Zimmerman Telegram is speciaal voor deze avond opgericht. Alle bandleden hebben iets met Dylan. Zo is zanger, gitarist Ruben Poncia door Bob Dylan gitaar en mondharmonica gaan spelen; kreeg pianist en gitarist Ferry van der Werff Dylan met de paplepel ingegoten en speelde zijn liedjes in heel Europa op straat; violiste Maaike van Teeseling ontdekte door de plaat Desire wat ze nog meer met haar viool kon, gooide het roer om naar geïmproviseerde muziek en schrijft nu ook zelf liedjes. En ook drummer Floor Smulders is een liefhebber van de muziek van Dylan.

21:15 Simon Gribling
Simon Gribling (1954) kocht in 1968 van het geld van zijn eerste krantenwijk een gitaar en stortte zich op de protestsongs (Boudewijn de Groot, Ferre Grignard en natuurlijk Bob Dylan). s’Avonds zat hij vaak in het donker thuis bij de radiator met de oude bandrecorder van zijn vader naar Dylan te luisteren. Tijdens de Dylan tribute avond zal hij enkele nummers spelen: een liefdeslied, een protestsong en een van de vele Dylan ballads.

21:40 Miss.B.
Muziek loopt als een rode draad door het leven van Miss.B. Zingen doe ze al heel lang. Een jaar of 6 geleden kwam daar songwriting en componeren bij. Inmiddels schrijf Miss.B. ook gedichten en verhalen. Haar songs zijn voornamelijk in het Engels, maar Miss.B voelt meer en meer de drang om in het Nederlands te schrijven.  Ze zoekt graag de grenzen op in het dagelijks leven, maar zeker ook in haar muziek en het geschreven woord. Haar teksten omschrijft ze als direct,  recht in het gezicht en vaak met een melancholische ondertoon. Zo heeft ze ook het vertalen van de song Everything is broken benadert. Ze bewondert Dylan vooral vanwege zijn teksten en de wijze waarop hij deze overbrengt: bijtend, ruw en niets ontziend.

21:45 Zimmerman’s Friend
Zimmerman’s Friend is een gelegenheidsband rondom zanger/gitarist René Fikkert. Over d’Ouwe Bob zegt-ie: “Hij is degene die van literatuur popmuziek heeft gemaakt”. Of was het nou andersom?  In de groep zitten zijn accordeon spelende zoon David, de zingende zussen Emma en Merel Slaats, René’s vriend Johan Vlasblom en diens zoon Felix, beiden op gitaar en zang. Tot zover de family affairs. Nu nog een ritmesectie. Die leende René van z’n andere band Via Chicago. Bassist Eric van Wanrooij en drummer Jan Hendrik Borst maken Zimmerman’s Friend compleet.

22:10 Boss, Boss & van Dijk
Boss & Boss & van Dijk. Dat klinkt als een advocatenkantoor. Maar het zijn gewoon drie mannen op jaren die ‘iets’ met Dylan doen, ieder vanuit een andere hoek. Zij brengen met ‘Gitaargedichten’ een tribute aan de poëtische kant van Bob Dylan. Jos Boss speelt een aantal songs, Fred van Dijk zegt een aantal sonnetten van Jan Kal, Peter Boss zingt tweede stem en brengt een hertaling van zijn favoriete Dylanlied.

22:35 Dr Dee
Toen Bob Dylan voor het eerst doorbrak met protestsongs op gitaar en mondharmonica zat Dr. Dee nog op school. Ook vandaag de dag is Dylan nog creatief en actief, ook al schrijft hij beter dan hij zingt. Dr. Dee musiceert, schrijft en vertaalt graag, dus ze ziet in hem een bron van inspiratie, net als in Seasick Steve en Mick& Keith.   

22:40 100% BOB
De band met de meeste reclame billboards langs de Nederlandse snelwegen! 100% BOB is niet zomaar een gelegenheids bandje maar een project om de muziek van Dylan een rockende en swingende nieuwe verpakking te geven. 100% BOB speelt covers van Dylan songs, niet in de oorspronkelijke “een man en een akoestische gitaar” versie maar als een stevig rockende gitaar band.

23:00 DJ Decerno 
Decerno komt uit een muzikale familie. Deze 21 jarige producer/dj wilde van jongs af aan al muzikant worden. Hij probeerde verschillende instrumenten uit, maar geen enkel instrument leek bij hem te passen. In 2008 ontmoette hij iemand die hem het vak produceren leerde en met wie hij de groep Lightway begon. Electro, zijn passie en religie. Op het moment werkt het jonge talent vooral aan zijn solocarrière en is hij onder andere een veel gevraagde gast bij Amerikaanse radiostations.

23:25 Gypsy Sandor
Voor Gypsy Sandor is Dylan’s muziek vreugde, vermaak en ontroering tegelijkertijd. Dylan is ook een zoektocht, een Odyssee. Een verward schip met bestemming onbekend: de Gypsy-geschiedenis in een notendop.

23:50 Gin

23:55 ZIMIHC
Zimihc speelt bagage van Dylan. 

Refrein: Appie dacht dat hij Dylan was, Roland vond Zimmerman niet in zijn hok, Frans werd gewekt door Bobs woordenstroom en Rob gebruikte hem als wandelstok.

 

Ook interessant