De documentaire ‘De Onmaatschappelijken’ gaat over woonscholen in Ondiep en Pijlsweerd.

Vanaf 1923 tot eind jaren ‘70 had je in Ondiep en Pijlsweerd een aantal zogenoemde woonscholen. Het waren wooncomplexen voor ‘onmaatschappelijken’. Mensen waarvan men vond dat ze niet tussen de gewone mensen konden wonen, werden daar geplaatst. Met als doel hen te leren wonen en te heropvoeden. U in de Wijk maakte een documentaire over dit fenomeen. Daarin halen oud-bewoners van het verdwenen Houtplein, het Anthonieplein en de (tweede) Hooipoort herinneringen op aan een gevoelig verleden.

Deze middag wordt de documentaire vertoond en is er een nagesprek over de impact van de geschiedenis van de woonscholen op Ondiep en Pijlsweerd. Het gesprek staat onder leiding van Martin Mulder, en in het panel zitten ondermeer Loog Landaal (voormalig assistent wijkmanager in Ondiep) en Rob Steinebach (al 20 jaar actief als opbouwwerker in Ondiep en Pijlsweerd). Het publiek in de zaal zal uitgenodigd worden aan het gesprek deel te nemen. De middag is bedoeld voor bewoners uit Ondiep en Pijlsweerd.

Reserveren

Er zijn momenteel minder zitplaatsen beschikbaar. Wil je de vertoning bijwonen? Reserveer dan snel door een e-mail te sturen via de Bestel tickets-button of hier.

Dit is de verplaatste voorstelling van 6 juni 2021.

Ook interessant