Voor koordirigenten organiseert ZIMIHC samen met de Dirigentenwerkplaats Utrecht en de Kurt Thomas Cursus een digitaal dirigentencafé. Deze editie is speciaal voor (oud)studenten koordirectie en (oud)cursisten van de Applicatie opleiding koordirectie. Uiteraard zijn dirigenten die niet tot deze doelgroep behoren ook van harte welkom.

Tijdens het café gaan we, onder leiding van Fokko Oldenhuis en met als speciale gast Hester Westra, met elkaar in gesprek over:
– Huidige coronaproblematiek: de studie en de praktijk
– Beroepsmatig toekomstperspectief: welke koren, onderwijs, projecten, wensen
– Uitwisselen studie ervaringen en cursussen, binnen- en buitenland
– Mogelijkheden / bereidheid onderlinge feedback door bezoeken repetities

Het café is een samenwerking van ZIMIHC, Dirigentenwerkplaats Utrecht en de Kurt Thomas Cursus en wordt georganiseerd in aanloop naar het Utrecht Zingt festival Leading Voices wat in de zomer van 2022 plaats vindt.

TIPS uit dit dirigentencafé
– Platform ACCT geeft tegemoetkoming aan bijscholing, ook voor dirigenten. Nu speciale regeling ihkv de corona-pandemie. https://www.platformacct.nl/actueel/aan-de-slag-met-regeling-ppo
– 39 nieuwe composities voor koren, nu gratis te downloaden via https://dutchchoirmusicnow.nl/
Maria van Nieukerken organiseert regelmatig online bijeenkomsten samen met dirigenten muziek te maken. Volg haar op facebook om te weten wat en wanneer.
– Benader juist nu je collega’s met de vraag om mee te kijken bij een repetitie. Zo kun je veel van elkaar leren. (Of benader zelf een collega met het aanbod om bij jou te komen kijken.)
– Er komt een nieuwe regeling bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor nieuwe projecten en ideeën die vanuit deze corona tijd ontstaan. De regeling is nog niet online, binnenkort op https://cultuurparticipatie.nl/

Volgende cafés zijn op
23 februari (speciaal voor dirigenten van kinderkoren en koorscholen)
6 april (speciaal voor dirigenten van cantorijen en kerkkoren, en/of cantor organisatoren)
10 mei (speciaal voor dirigenten van shanty en smartlappenkoren)
ntb – juni of juli – live bijeenkomst

Ook interessant