Voor alle koordirigenten in Utrecht en omgeving organiseert ZIMIHC een dirigentencafé. Op maandagochtend 27 mei vindt dit café plaats in het ZIMIHC theater Wittevrouwen. Ben je koordirigent en zou je graag collega’s ontmoeten en ideeën uitwisselen? Dan is het Dirigentencafé dé plek die je zoekt.

Tijdens het café willen we Utrechtse dirigenten met elkaar in gesprek laten gaan over verschillende onderwerpen. Het eerste uur bespreken we een vooraf bepaald thema, tijdens het tweede uur is er ruimte voor onderwerpen die je zelf kunt aandragen.

Op 27 mei is het overkoepelende thema ‘festivals’. We praten graag over in hoeverre jij de vele korenfestivals van toegevoegde waarde vindt voor de Utrechtse en Nederlandse korenwereld. Wat maakt het voor een koor(dirigent) aantrekkelijk om mee te doen aan een festival en wat zijn de nadelen? Is er voor ieder wat wils of mist er nog wat in de festivalprogrammering?

Tijdens het Dirigentencafé kun je je netwerk van koordirigenten vergroten en ook zal er ruimte zijn om in te gaan op vakinhoudelijke aspecten. Het Dirigentencafé wordt georganiseerd in het kader van Utrecht Zingt, een programma dat samen zingen in Utrecht ondersteunt en promoot. In dit programma vinden bijvoorbeeld ook de Muziekproeverijen in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor plaats en het Holland House in het Europa Cantat Festival in Tallinn afgelopen zomer.

Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/ZmGcgjZkbxkUtePS8

Ook interessant