Ben jij dirigent of vocal leader van een koor? Meld je dan aan voor deze hybride editie van het Dirigentencafé.

Speciaal voor koordirigenten in Utrecht en omgeving organiseert ZIMIHC samen met de Dirigentenwerkplaats  een dirigentencafé. Uiteraard zijn ook dirigenten uit andere delen van Nederland van harte welkom.

Thema: Verschuivingen na corona
Voor veel zangers en dirigenten heeft de pandemie veel impact gehad. Het sociale aspect van samen zingen werd ontzettend belangrijk. Daarnaast lijkt het alsof de pandemie ook een periode van (verplichte) bezinning geweest is. Met verschuivingen in de koorwereld tot gevolg. Sommige dirigenten hebben het vak vaarwel gezegd, andere zijn binnen hun vak nieuwe wegen ingeslagen. Voor zangers lijkt het niet anders te zijn. Sommige koren hebben veel zangers zien vertrekken. Andere koren hebben juist nieuwe zangers erbij gekregen.
Hoe ga je daar als dirigent mee om? Welke kansen en bedreigingen zie je en hoe acteer je daarop? Wat betekent dat hernieuwde zicht op het sociale aspect voor jouw praktijk als dirigent?
In dit dirigentencafé gaan we hier met elkaar dieper op in.
Doe je mee? Aanmelden en vragen opgeven kan via dit formulier. ZIMIHC modereert het café zodat iedereen aan bod komt.

Met het café willen we een plek creëren waar ontmoeting en uitwisseling kan plaatsvinden. Het café is tevens een bescheiden opmaat voor het Utrecht Zingt festival Leading Voices wat in de zomer van 2022 gaat plaatsvinden. Beide activiteiten maken deel uit van het programma Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om samen zingen in Utrecht te promoten en te ondersteunen.

Ook interessant