“Dear Ghost” is een dansvoorstelling met muziek, waaronder live muziek en spoken word (Engels), over het leven na de dood.

De dood is een aspect van het leven waar iedereen – ongeacht leeftijd, etniciteit, geaardheid en geloofsovertuiging – vroeg of laat mee te maken krijgt. Deze voorstelling is een interdisciplinair en intercultureel project van alumni en studenten van de HKU.

Tijdens de voorstelling wordt door middel van dans en muziek een gevoel van verbinding gecreëerd met dierbaren in het hiernamaals. “Dear Ghost” gaat over stilstaan bij dat wat is geweest, het herbeleven van deze herinneringen en de persoonlijke geschiedenis van het individu.

“Dear Ghost” is ontstaan door een gemeenschappelijke interesse in hedendaagse maatschappelijke kwesties, zoals ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Deze interesse is vormgegeven in een fictief, magisch verhaal. Geïnspireerd door onder andere het Geestenfestival in China en de Dag van de Doden in Mexico, wordt het verhaal verteld van “Ghost”.

Het verhaal wordt belicht vanuit verschillende perspectieven, met behulp van onder andere choreografie, scenografie, muziek, geluid en kostuum. Het geheugen, en de daarbij behorende herinneringen, speelt een grote rol in het verhaal en hangt nauw samen met de compositie op het gebied van muziek en beweging. Bij het ophalen van een herinnering wordt iets opgebouwd vanuit losse fragmenten van de geleefde ervaring.

Credits:
Yingyi Wu – Choreograaf/Dramaturg/Performer/Producer/PR
Renzo Kloosterman – Componist/tekstschrijver
Raphael Jens – Componist/Guitarist
Marlin van Ek – Spatial/licht designer
Lian Bi – Kostuum designer
Sanne Bakker – Graphic designer
Shimon Kamada – Schilder voor het posterbeeld

Met dank aan:
HKU X
Gemeente Utrecht

Voorstelling 1: 19.30 uur – 20.00 uur
Voorstelling 2: 21.00 uur – 21.30 uur

Ook interessant