Lion Tokkie is een bevlogen holocaust onderzoeker en kenner van de Joodse werkkampen in Nederland.

Op basis van uitgebreid onderzoek heeft hij een voorstelling gemaakt over alles van Joodse werkkampen tot Auschwitz. Dit onderzoek resulteerde in een voorstelling die indruk maakt.

De wortel van Gras

Met de voorstelling De wortel van Gras wil hij het publiek laten zien en ervaren wat de Jodenvervolging in Nederland en de deportaties naar Selezie nu Polen hebben betekend voor de overlevenden nazaten. Maar ook wat het heeft betekend voor het publiek. Auschwitz met haar systeem van meerdere kampen in en rond de stad, later de neben-lagers, werd een vrijplaats voor onbeschrijfelijk lijden en moorden zoals de wereld tot op de dag van vandaag niet meer heeft ervaren. Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die graag wil weten hoe de Jodenvervolging in Nederland heeft plaats gevonden.

Let op: leeftijdsadvies: +12 jaar

In deze voorstelling worden schokkende dingen verteld en getoond. Het leeftijdsadvies van Leon Tokkie is +12 jaar. Wij vragen ouders en verzorgers zelf in te schatten of hun kinderen oud genoeg zijn om bij deze voorstelling aanwezig te zijn.

Ook interessant