Vanuit alle windstreken is een grote groep vogels afgekomen op een vergadering: duiven, valken, eenden, lijsters, mussen, reigers, pauwen, kraaien, papegaaien en nog veel meer.

De gekuifde hopvogel heeft ze bij elkaar geroepen, aangezien er al langere tijd grote onvrede onder de vogels bestaat over het hier en nu. Overal om hen heen vinden ruzies en gevechten plaats, om een stukje grond, om een paar graankorrels, nesten worden leeggeroofd. De meeste vogels voelen zich verraden door hun leiders en koningen die geen echte oplossing voor de problemen bieden. Onder leiding van de hop maken zij die willen – want lang niet iedere vogel wil mee – een lange reis op zoek naar de enig echte leider: de gouden mystieke vogel Simorg. Na een lange tocht vol ontberingen waarbij de vogels woestijnen, bergen en valleien passeren, bereikt slechts een klein groepje het einddoel. Daar wacht hen een ontmoeting die geen van de vogels had verwacht.

De Reis van de Vogels is een storytellingpresentatie en het resultaat van een empowerment-traject. Negen vertellers – van wie de meesten voormalig vluchteling – hebben vier maanden lang wekelijks gewerkt aan storytellingtechnieken en hun uitspraak van het Nederlands. Het doel: zichzelf met meer zelfvertrouwen en in de Nederlandse taal aan een Nederlandstalig publiek durven presenteren. Zij worden begeleid door musici van het Haytham Safia Qu4artet.

Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 12 jaar.

Er is geen pauze.

Zij maken de Reis van de Vogels

Spel: Abdulkadir Tufan, Ahed Marouf Murad, Elif, Layal Faour, Olga Kuznetsova, Rens Peters, Sarah Zakkour, Shams Aldin Abdulazim, Serdar Kocabas
Muziek: Haytham Safia Qu4rtet met Haytham Safia, Hanneke Ramselaar en Osama Mileegi
Taalcoaching, kleding, fotografie: Liesbeth Meijer
Regie-assistentie: Rens Peters
Regie: Emile Schra
Organisatie: Stichting PassePartout

Ook interessant