De Italiaanse Wet 180

Een voorstelling geïnspireerd door de wet 180 in Italië, die is uitgegroeid tot het symbool van een revolutie waarin de geesteszieken simpelweg weg kwamen uit de psychiatrische inrichtingen en op straat stonden als “normaal mens”.

Deze wet die in Italië in 1978 van kracht werd, was om de psychiatrische zorg te herstructeren waardoor psychiatrische inrichtingen werden afgeschaft en patienten werden verplaatst naar kleine voorzieningen in de samenleving.

De voorstelling laat zien hoe de wet werd ingevoerd en welke resultaten dit met zich mee bracht voor de inrichtingen maar ook zeker voor de patiënten!

Het wordt een meeslepende voorstelling gebaseerd op feiten maar die ook ruimte heeft voor enkele humoristische scenes!

Deze voorstelling wordt uitgevoerd door leerlingen uit Italië van de International Theatre Academy FITA (ITAF), leerlingen van het Creative College uit Utrecht en met leerlingen van de Italiaanse school D’arzo.

Dit samenwerkingsproject door de nederlandse organisatie Etoile International is de start van het schooljaar met internationale uitwisselingsprojecten in beide landen tussen de scholen om nog meer theaterprojecten te maken en uit te voeren!
De voorstelling zal in het Nederlands, Engels en Italiaans uitgevoerd worden met ondertiteling!

Ook interessant