Identiteitsbeleving van toen en nu: oude verhalen nieuwe vormen

Zaterdag 6 juni 2015
14.00 – 20.00 uur

Facebook:   De Indische Tuin
Twitter:       @DeIndischeTuin

DE INDISCHE TUIN

Tijdens De Indische Tuin gaan drie generaties Indische Nederlanders met elkaar in gesprek over de Indische identiteit. De beleving toen en nu: oude verhalen, nieuwe vormen.

Vaak wordt gesteld dat de Indische cultuur en identiteit steeds minder zichtbaar is en misschien zelfs langzaamaan verdwijnt. Is dit zo? Huidige initiatieven van Indo’s ontstaan misschien vanuit andere motiveringen dan die van voorgaande generaties. Ricky Risolles, Indo’s Be Like, HoezoIndo en SAYAH (‘s werelds eerste spekkoeklikeur naar oma’s recept) zijn voorbeelden van initiatieven die in de huidige tijd(sgeest) zijn ontstaan. Op welke manier wordt er anno 2015 vormgegeven aan de Indische identiteit? Hoe staat dit in contrast met de wijze waarop voorgaande generaties dit deden? 

Tussen 14:30 en 18:00 uur vindt in de theaterzaal het gesprek onder leiding van Patrick Neumann plaats. Op het podium zal een panel, bestaande uit personen van verschillende generaties, de diverse stellingen behandelen waarna de dialoog met het publiek wordt aangegaan. Aan dit gesprek doen onder andere Leroy Woudstra (Indo’ Be Like), Peter Bouman (Stichting Pelita), Martijn Grootendorst (theatermaker) Yvonne Groeneveld (cabaretière en oprichtster van Het Werftheater) en Armando Ello (HoezoIndo?) mee. Vanuit zijn “Indisch hart” verzorgt Wouter Muller een muzikale bijdrage aansluitend op het thema. Theatercollectief Het Indisch Zwijgen? Me Hoela! verzamelt met De Verhalenkast verhalen voor live publiek. Ricky Risolles zal de zaal trakteren op een show vol humor. Ook SAYAH komt langs met hun overheerlijke spekkoeklikeur! Vanaf 18:30 verzorgt Suzannacoustic in de foyer akoestische livemuziek in een warme huiskamersfeer. Onder het genot van lekker eten van o.a. Satéboss* kan er worden nagepraat.

Naast Indische Nederlanders is iedereen uiteraard meer dan welkom! Dus kom ook gezellig langs, geniet van theater, muziek en doe mee met het debat!

Praktische informatie

entreeprijzen: 
aan de deur: € 7,50 p.p.
voor 
65+:     € 6 p.p.

Kortingen:
V
oorverkoop: € 6 p.p.
Groepskorting bij 
6 personen of meer: € 6 p.p. (zowel bij voorverkoop als aan de deur)

Het theater is goed bereikbaar en voldoende parkeermogelijkheden voor de deur. 
Parkeren = gratis.

Reserveer kaartjes alvast via: s.rastovac@zimihc.nl

Ticketverkoop via deze website

*eten niet inbegrepen

Ook interessant