Erik Pinksterblom stapt binnen in het tot leven gekomen schilderij ‘Wollewei’ waar hij wonderbaarlijke avonturen beleeft met insecten die toch veel op mensen lijken. Lukt het hem om weer veilig thuis te komen in de mensenwereld?

Boven het bed van Erik hangt het schilderij ‘Wollewei’. Op een nacht wenst Erik zich dat hij eens in het schilderij zou willen leven. En dan gebeurt het. Plotseling wordt Erik heel klein en bevindt zich in het schilderij. Zo klein geworden als een vlieg waant hij zich door enorme planten met reusachtige stengels en bladeren. Overal waar hij komt helpt hij de insecten. Hij danst tango met de bekakte wespen, maakt reggae muziek met de hommels, slaapt in het hotel van de slakken en ontmoet de rups. Lukt het Erik om de rups te laten ontpoppen en weer thuis te geraken?

In deze gedanste voorstelling met muziek leer je de insecten en hun wereld kennen waarin ze (moeten over)leven. Deze wereld verschilt interessant genoeg niet zoveel van de onze met haar klassen en rassenverschillen, transformatie en vriendschap. Kort om, deze insectenkennis is ook mensenkennis.

Ook interessant