Het ZIMIHC Cultuurcafé presenteert Jan Willem Stutje over zijn spraakmakend boek 'Hendrik de Man: een man met een plan'.

Het ZIMIHC Cultuurcafé presenteert Jan Willem Stutje
over zijn spraakmakend boek ‘Hendrik de Man: een man met een plan’.

Hendrik de Man was tussen de twee wereldoorlogen één van de belangrijkste leiders van de Belgische sociaaldemocratie, en één van de meest invloedrijke Europese leiders van zijn generatie. Hij werd vooral bekend als de bedenker van het Plan van de Arbeid, waarmee de Belgische Werklieden Partij in de jaren 1930 de crisis te lijf wilde gaan. Na de Duitse inval in 1940 ging hij echter samenwerken met de bezetter. De Belgische kwaliteitskrant De Standaard gaf het boek vijf sterren: “… een ontluisterende biografie over de socialistische ideoloog en politicus Hendrik De Man. Zijn drang naar macht maakte van de marxist een autoritaire antisemiet. Hij liet iedereen in de steek, zowel zijn vrouwen als zijn volgelingen.” Een persoonlijke tragedie. Socialistisch erfgoed. De crisis, het individu en de samenleving.

Jan Willem Stutje schreef eerder biografieën van Paul de Groot, Domela Nieuwenhuis en Ernest Mandel. Het boek is uitgegeven bij Polis.

ZIMIHC Theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
(Ingang via The Colour Kitchen)


Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kun je terecht in het cultuurcafé voor een kop koffie of borrel. Er is onder andere live muziek, een kledingswop en een popquiz! Kijk of www.zimihc.nl voor het programma of houd de ZIMIHC Theater Zuilen-pagina in de gaten!

Zelf organiseren of spelen?
Word jij programmeur en geef je jouw initiatief plek op ons podium? Er is nog plek dus meld je aan met je idee of als artiest/deelnemer bij de lpende initiatieven. Stuur een e-mail naar cultuurcafe@zimihc.nl of bel 030-2762527.

Ook interessant