Hoe zet je een concert of voorstelling neer waar iedereen maximaal plezier aan beleeft? Hoe neem je jouw publiek mee op een muzikale reis, die van begin tot eind van alles in beweging brengt en de zintuigen prikkelt?

In deze workshop geeft theatermaker en koorregisseur Panda van Proosdij jou de tips & tools mee uit het ‘Concert Creation’ concept. Daarbij sta je stil bij alle stappen van het artistieke proces, van eerste idee tot laatste uitvoering. Elke belangrijke tussenstap brengt jouw groep of club dichter bij een goed verzorgde muzikale ervaring. 

Het hele idee achter de schermen

Hoe pak je dit aan?

Wat zijn de ‘do’s & dont’s’ en hoe hou je de neuzen in dezelfde richting? Panda kan putten uit 25 jaar ervaring als theatermaker bij diverse gezelschappen, van musical/opera tot harmonieconcert en van koorconcert tot schoolvoorstelling. Elke vorm vraagt een andere benadering en tegelijkertijd is er altijd een gemene deler: een optreden neerzetten dat nog lang nazindert bij de musici en het publiek.

Je neemt uit deze workshop praktische tips mee naar huis, die je de volgende dag direct kunt inzetten voor jouw eigen muziekgroep, of je nu zingt in een koor of speelt in een orkest. Kom met je hele artistieke commissie, bestuur of artistiek team. Iedereen steekt iets op van deze aanpak.

Wat ga je leren?

Je staat stil bij alle stappen van het artistieke proces, van eerste idee tot laatste uitvoering. Zo leer je onder andere:

• Creatieve oplossingen voor transities
• De juiste vorm, opbouw en volgorde voor je concert kiezen
• Hoe elke muzikant aan bod komt en in zijn kracht komt te staan
• Optimaal werken met externen zoals licht, geluid en techniek met als doel een stressvrije bouwdag en generale repetitie
• Alles over timing en tijdlijn
• Een concertoutfit kiezen waar iedereen blij van wordt
• Hoe je zoveel mogelijk tickets verkoopt

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor musici, bestuursleden, artistieke teams, artistieke commissieleden van muziekverenigingen, koren, zangverenigingen, musicalgroepen, opera en operetteverenigingen.

Panda van Proosdij

Panda heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze ontwikkelde de methodiek ‘Voice & Physique’. Dat draait om het ondersteunen van de (kwaliteit van de) stem en algemene performance door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en door beweging. Panda geeft masterclasses en workshops ‘Voice & Physique’ aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland.

Panda regisseert en choreografeert koorconcerten en theaterstukken. In 2014 mocht ze een award in ontvangst nemen voor ‘Beste Regie’ tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam. In 2016 volgde haar tweede AMA voor ‘Beste Choreografie’.

www.pandavanproosdij.nl

Locatie

De workshop vindt plaats in de theaterzaal van ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Ook interessant