t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren: 
Cinecuisine – vier culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. Met koks die een heerlijk buffet uit de lokale keuken bereiden, livemuziek en een speciaal geselecteerde film uit de regio.

7 december – Italiaanse avond – Big Night
Big Night is een Amerikaans komisch drama over twee broers die in de jaren ’50 in New Jersey het Italiaanse restaurant The Paradise runnen. Chef Primo (Tony Shalhoub) en manager Secondo (Stanley Tucci) zijn immigranten die hun restaurant staande proberen te houden tegenover een rivaliserend Italiaans restaurant. De zaken gaan niet goed en Secondo ziet nog maar een manier om klanten te werven. Hij ‘regelt’ een hoge gast om te komen dineren in The Paradise: Louis Prima, een gevierd Italiaans jazzmuzikant. De broers steken al hun energie in het bereiden van een groots feestmaal. Maar op de grote avond laat Louis Prima op zich wachten. De klanten worden steeds meer dronken en de broers naderen hun kookpunt.

Big Night is een lust voor het oog, het kleurrijke Italiaanse eten spat van het scherm af. De perfecte film voor bij een avondje goed Italiaans eten! De film ontving lovende kritieken bij zijn release in 1996 en won awards op onder andere het Sundance Film Festival en bij de Independent Spirit Awards. Regisseur én acteur Stanley Tucci werd met deze film een bekend gezicht in Hollywood. Leuk detail: Tucci’s neef heeft meegeschreven aan het script en zowel zijn moeder als zijn zus zijn te zien in de film.

Praktische informatie

18:30 uur: Pizzabuffet van Pizzaiolo030 met livemuziek van Gianni Nanni
20:00 uur: Film – Big Night

Prijs is inclusief buffet.
Normaal: € 17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50
Cineville: €7,50

Let op: alleen online verkoop!

Ook interessant