CineCuisine – Marokkaanse Film, buffet en live muziek

vrijdag 12 april, ZIMIHC theater Stefanus

18:30 uur: Marokkaans buffet door De Zorgzusters Overvecht & Live muziek door leden van Orchestre Ismailia olv Akil Lamdahhi
20:00 uur: Film – Rabat

CineCuisine komt voort uit een samenwerking tussen Filmtheater ’t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus en is onderdeel van ’t Hoogt on tour.

☰ Tickets & prijzen ☰

Tickets zijn alleen online te koop via de website van ’t Hoogt. Log in met je ’t Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Normaal: € 17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50
Cineville: €7,50
Prijs is inclusief buffet

De Film: Rabat (2011) is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari) naar Marokko. Het frisse, realistische avontuur over vriendschap en volwassen worden – gemaakt door bevriende acteurs en makers – wordt begeleid door muziek van onder meer Sef en een score van SirOJ.

Rabat was de eerste speelfilm van regisseurs Jim Taihuttu en Victor D. Ponten, die samen Habbekrats vormen en later ook verantwoordelijk waren voor de succesvolle film Wolf (2013).
Regie Jim Taihuttu en Victor D. Ponten |d uur 102 minuten | genre Wereldcinema | land Nederland/Marokko | taal Nederlands/Arabisch/Frans | ondertiteling Nederlands

Live Muziek: Orchestre Ismaila is de oudste Marokkaanse band van Nederland. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sounds van Nass El Ghiwane en Lamchaheb.

Het 8-koppige orkest brengt verschillende muziekstijlen, waaronder Chaabi, Soussia, Charki, Raï, Melhoun en Andalusische muziek. Naast eigen optredens begeleidt het orkest al jaren diverse topartiesten uit Marokko en de Arabische wereld.

4 leden van het orkest zullen onder leiding van Akil Lamdahhi tijdens CineCuisine aanwezig zijn om tijdens het buffet hun Marokkaanse sound ten gehore te brengen.

Buffet: 

Het buffet tijdens de Marokkaanse editie van CineCuisine wordt verzorgd door De Zorgzusters Utrecht Overvecht. De Zorgzusters is een Stichting voor vrouwen door vrouwen. Zij helpen vrouwen in de wijk die het moeilijk hebben door kosteloos verschillende soorten hulp aan te bieden. 
Regelmatig kookt de groep voor een goed doel, of om geld op te halen voor hun Stichting. 
Op 12 april zullen ze een typisch Marokkaans buffet verzorgen waarbij een tajine niet zal ontbreken. 
Er zullen ook vegetarische varianten zijn. 
Alles vers, zelf gemaakt met aandacht en liefde.

Ook interessant