Een speciale editie van Buurten over Grenzen in samenwerking met Le Guess Who?’s U?

Buurten over Grenzen behoudt muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties willen hun muziek en cultuur delen en iedereen uitnodigen mee te doen. In een huiskamersetting komt dit volgens ons het best tot zijn recht. Deze keer werken we samen met Le Guess Who? tijdens hun stadsfestival U?.

Programma

16:30 Djembéworkshop: met master drummer en koraspeler Amara Diabate.

17:15 Cirkel om de Haard Concert:  Ali Authman op viool & altviool, Shirwan Amin op viool, Monir Goran op ud & gitaar, Najat Jawher op def, daire & cajon en Sipan Merkan met stem en saz. Ze brengen het Koerdische haardvuur naar ons toe.

18:00 Overvechtse Food Market: maak kennis met verschillende heerlijke gerechten van internationale wijkcateraars.

18:45 Dansworkshop John Kayongo: Deze danser uit Kenia met Ugandese roots staat bekend voor zijn energetische dansworkshops. Naast zijn achtergrond in antropologie en moderne dans brengt John een enorme dosis enthousiasme mee waardoor je gegarandeerd een lach op je gezicht krijgt!

19:30 Spoken Word door Asmae Amaddaou: Asmae deelt haar scherpe en tegelijk fluweelzachte observaties en ervaringen uit de bundel ‘De wereld is van ons’. De 20-jarige Goudse-Marokkaanse schrijfster liet zich voor de bundel inspireren door de Utrechtse wijk Overvecht en de mensen die er rondlopen. De gedichten brengen een ode aan de onderkant van de samenleving; voor de mensen in de wijken die we zijn vergeten. Ook zal ze nieuw werk laten horen, zodat we alvast kunnen proeven van haar enorme talent.

20:00 Daniel Okiror en band: Deze van oorsprong Ugandese muzikant bespeelt authentieke snaarinstrumenten uit Afrika. Met zijn band van professionele muzikanten met instrumenten uit de hele wereld neemt hij je swingend mee op safari door zijn Afrikaanse repertoire. Aansluitend aan het concert worden andere muzikanten gevraagd mee te jammen. In Overvecht houden we immers van een feestje.

Over U?

U? is het vrij toegankelijke stadsfestival tussen 10 en 13 november gemaakt voor en met de stad Utrecht en geïnitieerd door Le Guess Who? Samen met ZIMIHC programmeren zij een internationaal en tegelijkertijd lokaal programma. Van spoken word en concert tot jam en lekker eten.

Ook interessant