Buurten Over Grenzen is het nieuwe programma van ZIMIHC dat cultuur deelt, viert en levend houdt.

Elke laatste vrijdag van de maand: muziek van ver in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus. In Cirkel om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Kom luisteren naar deze jamsessies of zing zelf mee!

Na de jamsessies is er gelegenheid om te praten, meningen te delen en te lachen met elkaar. Uiteraard met een heerlijk drankje erbij.

Het initiatief komt van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht. Zij kijken ernaar uit je te ontmoeten, samen muziek te maken en hun cultuur met je te delen.

Buurten Over Grenzen
 Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. We nodigen iedereen van harte uit  hun muziek en cultuur met ze te delen in een gezellige huiskamersfeer!

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant