Cirkel om de Haard nodigt je uit om op vrijdag 24 maart samen te komen om het nieuwjaarsfeest Newroz te vieren.

Voor de Koerden begint het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op 21 maart. Het Koerdische woord voor nieuwjaar is ‘newroz’, wat ‘nieuwe dag’ betekent. Ook de Koerden begroeten het nieuwe jaar met vreugdevuren, want vuur is een symbool van licht, goedheid en zuivering. Newroz wordt ook gevierd door Armeniërs, Iraniërs en Afghanen.

Neem je eigen eten mee, we gaan samen Iftar vieren en samen eten. Samen zingend rond het vuur, verwelkomen we de lente en Newroz. Er is ook ruimte om zelf een verhaal te vertellen, te zingen en om muziek te maken, dus neem vooral je instrument mee.

Entree is gratis. We verzoeken iedereen eigen eten mee te nemen zodat we vanaf 19:00 uur gezamenlijk kunnen eten.

Bekijk hier de flyer in het Koerdisch.

Buurten Over Grenzen

Sinds oktober 2021 kun je in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus een bijzonder programma zien: Buurten Over Grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties nodigen iedereen van harte uit  hun muziek en cultuur met ze te delen. Deel samen culturen in een gezellige huiskamersfeer!

Ook interessant