In Cirkel om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Kom luisteren naar deze jamsessies of zing zelf mee!

Elke laatste vrijdag van de maand: muziek van ver in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus. Houd je van zingen? Dat doen we samen als koor met heel veel liefde voor muziek, en creëren we een sfeer van samenzijn en even alle dagelijkse zorgen vergeten.

We hebben voor deze editie een speciale gast: het ensemble I Giocosi uit Duitsland.

Na het programma van het ensemble gaan we jammen, en is er gelegenheid om te praten, meningen te delen en te lachen met elkaar. Uiteraard met een heerlijk drankje erbij.

Naast I Giocossi is er een zangworkshop door Reza Ranjazmay (operazanger bij Nederlands Opera/Azerbeidjaans en Perzisch zanger) voor iedereen. Kom naar deze avond en luister naar je eigen stem, die nooit zo mooi heeft geklonken. Ontdek wat voor instrument je in je bezit hebt.

Over I Giocosi

Het Ensemble I Giocosi presenteert zijn nieuwe programma met zijn nieuwe cd “Hanar”. Door hun aanstekelijke en krachtige muzikaliteit en speelplezier vliegen de muzikanten van Klezmer en Gypsy naar Zuid-Amerika en betoveren de luisteraars. Tango, Oriënt en wereldmuziek staan op hun Programma. Solistisch speelt het professionele ensemble:

  • Ako Karim – klarinet, accordeon en basklarinet
  • Jens Makenthun – gitaar
  • Harald Becher  – contrabas
  • Uli Krämer – drums

Buurten Over Grenzen

Vanaf oktober kun je in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus een bijzonder programma zien: Buurten Over Grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties nodigen iedereen van harte uit  hun muziek en cultuur met ze te delen. Deel samen culturen in een gezellige huiskamersfeer.

Het initiatief van Cirkel om de Haard komt van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht. Zij kijken ernaar uit je te ontmoeten, samen muziek te maken en hun cultuur met je te delen.

Ook interessant