Foto: Masty Mastana

Buurten over Grenzen is het nieuwe programma van ZIMIHC dat cultuur deelt, viert en levend houdt.

Elke laatste vrijdag van de maand geniet je van muziek van ver in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus. In Cirkel Om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Kom luisteren naar deze jamsessies of zing zelf mee!

Houd je van zingen? Dat is mooi! Want dat doen we samen als koor. Met heel veel liefde voor muziek creëren we een sfeer van samen zijn en vergeten even alle dagelijkse zorgen. Deze keer hebben we een speciale gast die een paar nummers met ons meezingt. Reza Tabrizli gaat met zijn mooie hemelse stem onze avond met parels versieren. In zijn liederen neemt hij ons mee op reis naar zijn moederland. Na de jamsessie is er gelegenheid om te praten, meningen te delen en te lachen met elkaar. Uiteraard met een heerlijk drankje erbij (mogelijk tot 20.00 uur).

Cirkel Om de Haard is een initiatief van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht. Zij kijken ernaar uit je te ontmoeten, samen muziek te maken en hun cultuur met je te delen.

Buurten Over Grenzen
Sinds oktober kun je in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus een bijzonder programma zien: Buurten Over Grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties nodigen iedereen van harte uit  hun muziek en cultuur met ze te delen. Deel samen culturen in een gezellige huiskamersfeer!

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant