Buurten Over Grenzen is het nieuwe programma van ZIMIHC dat cultuur deelt, viert en levend houdt. Deze editie starten we om 15.30 uur met een workshop speciaal voor kinderen.

Africa Safari is een initiatief van Daniel Okiror. Deze van oorsprong Ugandese muzikant bespeelt verschillende snaarinstrumenten. Met Afrikaans eten, een grote variatie aan professionele muzikanten, authentieke instrumenten en dansen en uit verschillende Afrikaanse landen neemt hij je mee op Africa Safari. Uiteraard speelt hij regelmatig zelf mee!

Deze keer wordt het optreden verzorgd door een Nederlands – Afrikaans koor in samenwerking met Kalungi (drummer/danser uit Oeganda) en Ayovi (drummer uit Togo) en Daniel Okiror.

Buurten Over Grenzen
Vanaf oktober kun je in de foyer van ZIMIHC theater Stefanus een bijzonder programma zien: Buurten Over Grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren elke maand een eigen evenement dat in het teken staat van de eigen cultuur. Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties nodigen iedereen van harte uit  hun muziek en cultuur met ze te delen. Deel samen culturen in een gezellige huiskamersfeer!

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant