In de serie Masters of Brass deelt Brassband Amersfoort het podium met grote namen uit de blaasmuziekwereld. Dit keer met eufonist Robbert Vos.

Masters of Brass met Robbert Vos
Op 23 april 2016 speelde Brassband Amersfoort met de internationaal geroemde eufonist Robbert Vos. Robbert zoekt de grenzen op van zijn instrument. Hij verrast voortdurend met zijn virtuoze maar altijd zeer muzikale spel.

Workshop
Voorafgaand aan het concert gaf Sterling Artist Robbert Vos de workshop “Low Brass”. De workshop duurde van 15:00 tot 17:30 en was bedoeld voor eufonium-, bariton- en tuba-spelers van alle niveaus. Ze kregen de geweldige kans om te leren van de kennis en ervaring van deze topspeler en hun eigen spel te verbeteren.

Brassband Amersfoort
Brassband Amersfoort is de ‘british-style’ brassband van Amersfoort en omstreken. De band bestaat uit zo’n 30 enthousiaste slagwerkers en koperblazers. Het orkest is in 1975 opgericht als “Veluwe Brass”. Onder die naam heeft het de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. De brassband heeft veel concerten gegeven en meegedaan aan verschillende wedstrijden en concoursen.

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Sterling Musical Instruments.

Ook interessant