Donderdag 15 juni 
Optreden Bristol University Jazz Orchestra & The Hornstars en de USBB Utrechtse Studenten Big Band
20.00 uur

De muzikanten van Bristol University Jazz Orchestra & The Hornstars (Bristol University, UK) en de USBB Utrechtse Studenten Big Band (Utrecht University, NL) vinden elkaar in hun liefde voor jazz. Samen staan ze garant voor een super swingende avond, dus zorg dat je er bij bent!

de Utrechtse Studenten Bigband
Dampende beats, vette solo’s en opzwepende riffs: dát is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat! Onder leiding van Daan Bogers en met de indrukwekkende stem van Karen Veenstra maakt de geoliede jazzmachine van iedere gelegenheid een feestje. De USBB is een graag geziene gast op festivals (Montreux Jazz Festival!) en gala’s, maar organiseert ook grote projectconcerten. Zo vond op 21 mei 2015 het waanzinnige “Big Blend” plaats in TivoliVredenburg. Een muzikale samenwerking tussen de USBB en het Fontys Jazz Choir, omlijst door de lyrische klanken van Nederlands bekendste jazztrompettist Eric Vloeimans. Bigband grooves meets close harmony en dat zorgde voor vuurwerk! Ook op 31 maart 2016 vond er een bijzondere samenwerking plaats tussen de USBB en jazzsaxofonist Benjamin Herman. De funky ritmes, groovy sounds en fantastische sfeer zorgden voor een adrenaline-volle avond! Ook droeg de USBB de titel UIT-band tijdens de Utrechtse Introductie Tijd van 2016.

Bristol University Jazz Orchestra  & The Hornstars
BUJO is dé prijswinnende Big Band van de Universiteit van Bristol. De band heeft een breed repertoire, uitdagend en leuk. Variërend van alle soorten jazz tot swing en funk. Bristol University Jazz Orchestra kent en sterke fomratie sinds de oprichting in 2006 en treedt op tijdens diverse evenementen van de universiteit, gala’s en andere gelegenheden. Bijzonder is dat er geen auditie gedaan hoeft te worden om deel te nemen, Voor The Hornstars moet wel auditie gedaan worden.

Utrecht staat de komende jaren in het teken van blaasmuziek met als hoogtepunt het European Brass Band Championship 2018. Meer weten? Kijk op www.utrechtblaast.nl of www.zimihc.nl.

Ook interessant