Op 15 juni 2017 speelden Bristol University Jazz Orchestra & The Hornstars en de Utrechtse Studenten Big Band bij ZIMIHC.

Concert in ZIMIHC theater Stefanus

De muzikanten van Bristol University Jazz Orchestra & The Hornstars (Bristol University, UK) en de Utrechtse Studenten Big Band (Utrecht University, NL) vinden elkaar in hun liefde voor jazz. Samen stonden ze garant voor een super swingende avond!

Over de orkesten

De Utrechtse Studenten Bigband (USBB)

Dampende beats, vette solo’s en opzwepende riffs: dát is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat! Onder leiding van Daan Bogers en met de indrukwekkende stem van Karen Veenstra maakt de geoliede jazzmachine van iedere gelegenheid een feestje.

De USBB is een graag geziene gast op festivals (Montreux Jazz Festival!) en gala’s, maar organiseert ook grote projectconcerten. De band heeft onder andere gespeeld met Eric Vloeimans en met Benjamin Herman. Ook droeg de USBB de titel UIT-band tijdens de Utrechtse Introductie Tijd van 2016.

Bristol University Jazz Orchestra & The Hornstars

Bristol University Jazz Orchestra (BUJO) is dé prijswinnende Big Band van de Universiteit van Bristol. De band heeft een breed, uitdagend repertoire. Het varieert van alle soorten jazz tot swing en funk.

BUJO kent een sterke formatie sinds de oprichting in 2006. De band treedt op tijdens diverse evenementen van de universiteit, gala’s en andere gelegenheden. Bijzonder is dat er geen auditie gedaan hoeft te worden om deel te nemen. Voor The Hornstars moet wel auditie gedaan worden.

Ook interessant