In het kader van  Leading Voices organiseert het koorfestival beKOORlijk Abcoude een speciale workshop.

Het koorfestival BeKOORlijk Abcoude bestaat al sinds 2008 en is een initiatief van het Creatoonkoor. Dit koormuziekfestival trekt veel verschillende koren uit de hele regio en laat een grote diversiteit horen aan koren en muziek. Het wordt georganiseerd door leden van diverse koren uit Abcoude die in dit festival met elkaar samenwerken.

Over de workshop
De workshop rond de Lichtenberg methode wordt gegeven door Sadhu Bolland. Zij is dirigent van het Creatoonkoor en tevens docent van de Lichtenberg methode. In de workshop leer je om klanken te volgen in plaats van te controleren. Hierdoor wordt zingen zuiver en het geluid voller. De workshop vormt de afsluiter van het festival en vindt plaats om 16.30 uur in  centrum ’t Hoogt, naast de kerk van Abcoude waar het festival plaats vindt. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om de workshop en methodiek te ervaren.

De workshop is gratis.  Meer informatie over beKOORlijk Abcoude op deze website. Of in dit agenda item.

Leading Voices
De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders. Dit vindt van 27-31 juli plaats in Utrecht. Bekijk hier het nevenprogramma voor zangers tijdens dit evenement.

Ook interessant