Foto: Marije van den Berg

Een medewerkster van de IND moet beslissen of ze een jonge Irakees een verblijfsvergunning verleent.

Zijn verhaal is onsamenhangend. Hij vertelt over zijn vlucht, maar ook over een oeroud epos: Gilgamesj. Met zijn verbeeldingskracht schetst hij een kleurrijke wereld, terwijl in werkelijkheid grijze wolken boven de Nederlandse polders drijven. Aantekeningen in archiefmappen raken verward met het spijkerschrift op kleitabletten. Het gewelddadige heden, vol mensensmokkelaars, vijandige militairen en corrupte politici, verweeft zich met een troostrijk verleden. Wat is waarheid, wat is verzonnen? De fascinerende reconstructie van een levensgevaarlijke vlucht en een ontroerend epos.

‘Babylon aan de IJssel – Gilgamesj nu’ is het resultaat van een bijzondere artistieke samenwerking tussen componist Hawar Tawfiq en schrijver Marcel Roijaards. Lees  meer over het project op de website.

Spel is van Judith Linssen, muziek door Hawar Tawfiq, muziekregie door Monique Krüs, tekst en regie door Marcel Roijaards en vormgeving door Floriaan Ganzevoort. Het Hexagon Ensemble bestaat uit Wout van den Berg op fluit, Bram Kreeftmeijer op hobo, Arno van Houtert op klarinet, Marieke Stordiau op fagot, Christiaan Boers op hoorn en Frank Peters op piano.

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Ook interessant