Atelier Pfeiffer NKB Try-out – ism Brassband Schoonhoven

Op 15 oktober is ZIMIHC theater Stefanus vanaf 19.00 uur het décor voor het Atelier Pfeiffer NBK Try-out evenement. De organisatie van dit evenement is in handen van Brassband Schoonhoven. Tien bands uit verschillende divisies laten het verplichte werk van het NBK 2016 hier horen en krijgen vakkundig advies van een gerenommeerde dirigent.

Sinds 2003 organiseert Brass Band Schoonhoven jaarlijks de Atelier Pfeiffer NBK Try-Out voor deelnemers aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) die een week later plaatsvinden. Tijdens deze try-out wordt aan de deelnemende bands de mogelijkheid geboden om hun verplichte NBK werk voor een kritisch publiek uit te voeren en worden zij beoordeeld door een gerenommeerd jurylid. Dit jaar is dat niemand minder dan Frans-Aert Burghgraef, die momenteel onder andere werkzaam is als assistent-dirigent bij het Radio Philharmonisch Orkest. Aan het einde van de avond wordt aan alle deelnemende bands het juryrapport uitgereikt en is er nog kort gelegenheid voor een drankje.

Deelnemende bands in 2016 zijn:
– Felison Brass
– Backum Brass
– Brassband Schoonhoven B
– Brassband Amersfoort
– Brassband Breukelen
– Brassband Kunst naar Kracht
– Brassband Oefening en Uitspanning
– Amsterdam Brass
– Brassband Rijnmond
– Brassband Schoonhoven A

Zaterdag 7 november
De Atelier Pfeiffer NBK Try-Out
Mini Nederlandse Brassband Kampioenschappen
18.30 uur

Brass Band Schoonhoven organiseert sinds 2003 jaarlijks de Atelier Pfeiffer NBK Try-Out Deelnemers aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) die een week later plaatsvinden doen hier aan mee. Tijdens deze try-out wordt aan de deelnemende bands de mogelijkheid geboden om hun verplichte NBK werk voor een kritisch publiek uit te voeren. De bands worden beoordeeld door een gerenommeerd jurylid, Danny Oosterman.

Danny Oosterman heeft een enorme ervaring als jurylid tijdens diverse muziekwedstrijden in binnen- en buitenland. Als brassbandexpert kan hij dirigenten en bands als geen ander voorzien van nuttige op- en aanmerkingen.

Dit jaar zijn er 10 deelnemende bands:

– Felison Brass
– Backum Brass
– Brassband Schoonhoven B
– Brassband Amersfoort
– Brassband Breukelen
– Brassband Kunst naar Kracht
– Brassband Oefening en Uitspanning
– Brassband Excelsior
– Brassband Rijnmond
– Brassband Schoonhoven A

Ook interessant