Op 21 mei 2016 organiseerde ZIMIHC voor de derde keer op rij het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival. Het was een geweldige dag vol theater, met in totaal 55 artiesten!

Over het festival

Het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival is hèt festival voor amateurtheatergroepen uit stad en regio Utrecht. Onder het oog van een deskundige jury gaan ze de strijd aan en dingen ze mee naar prijzen. Het festival vindt elk jaar plaats in ZIMIHC theater Zuilen.

Deelnemers

Dit jaar deden er zes theatergezelschappen mee: Toneelgroep Zuilen, LIZ Utrechtse Ensemble voor Muziektheater, Rood, Volle Zaal, Maarssen ’32, Curtains-Up. LIZ, Utrechts Ensemble voor Muziektheater, won zowel de hoofdprijs als de gezelschapsprijs. De aanmoedingsprijs ging naar Maarssen ’32.

Ook BO!NK theateropleidingen en Freek Zwanenberg leverden een bijdragen aan deze editie van het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival. Na elke voorstelling gaf Freek Zwanenberg van Impro XL een muzikale reactie, gevolgd door een kort gesprek met de regisseur en enkele spelers.

Jury

De vakkundige jury bestond dit jaar uit Claudia van Ede (regisseur), Bert Damsma (dirigent), Wies Fest, (actrice) en Henk Roozeboom (recensent).

Programma

Opening door BO!NK Theateropleidingen – ‘7’

De theatermakers van de toekomst geven het startsein van de dag met een dynamische bewegingstheaterscene uit hun voorstelling ‘7’.

Toneelgroep Zuilen – Feest!

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Een stuk over jaloezie, lust, laster, liefde en puisten.

LIZ, Utrechts Ensemble voor muziektheater – Spamalot

Liz trakteert op een voorproefje van de hilarische musicalversie van Monthy Python and the Holy Grail, Ridders, Fransozen, kokosnoten, vliegende koeien, cancan danseressen en nog veel meer asburde humor.

Rood Theaterproducties – Mijn Man

Een hete zomeravond rond half zeven. Twee doorsnee Hollandse vrouwen in een tuintje. Van de derde fles wijn is de bodem in zicht en daarmee ook de frustraties over dertig jaar huwelijk.

Volle Zaal Producties – Lief Dagboek

Herenliefde in het 18e eeuwse Utrecht: Barend Blomsaet en 17 andere mannen worden veroordeeld en gewurgd. Hun daden verzwegen. Lief Dagboek is een op ware feiten rustend verhaal over romantiek, tragiek en humor.

Theatergroep Maarssen’32 – Halfweg

Ben je half op weg als je 50 wordt? Op weg waar naartoe? Betekent ouder worden inderdaad meer leven in aannames en vooroordelen? Dat vragen de bezoekers van hair- en beautysalon Chez Knud zich roddelend en prosecco-drinken af. Is Knud ook Halfweg of leeft hij nog in het verleden?

Curtains-Up – “NIETS…?!”

Over een maatschappij waarin de makkelijkste weg, de weg is van de minste weerstand. Waarin iedereen zijn oordeel klaar heeft, zonder na te denken over de gevolgen voor de ander en de wereld. Voor welk verhaal ga jij? Voor die van het ogenschijnlijke, of die van het hart?

Freek Zwanenberg

Freek Zwanenberg improviseert op de piano en in het dagelijks leven. Zijn doel is mensen de kracht van improvisatie te laten ervaren door middel van optredens, workshops en events.

Ook interessant