Op 6 juni 2015 namen tien groepen het tegen elkaar op tijdens het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival 2015. Het was de tweede editie van dit festival voor bevlogen theatermakers.

Over het festival

Het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival is hèt festival voor amateurtheatergroepen uit stad en regio Utrecht. Onder het oog van een deskundige jury gaan ze de strijd aan en dingen ze mee naar prijzen. Sinds 2014 vindt het festival elk jaar plaats in ZIMIHC theater Zuilen.

Deelnemers

Tien amateurtheatergezelschappen wisten een plek weten te bemachtigen bij AT ZIMIHC. Elk gezelschap kreeg de mogelijkheid om een stuk van een half uur te spelen.

De volgende tien groepen deden mee: Speelse Kracht, Theatergroep Thalia, Volle Zaal producties, Amuze, Intra Mintra, Gestampte Meisjes, West-end, Zonder Helden, Werners & van Dalen en – voor de tweede maal – Port Betaald.

Port Betaald won de juryprijs en de Gestampte Meisjes wonnen de vakgenotenprijs, die dit jaar is ingevoerd.

Jury

De jury bestond uit: Claudia van Ede (artistiek leider BO!NK), Bert Damsma (muzikale duizendpoot), Hassana El Hadouchi (lid Wijkjury) en Henk Roozeboom (recensent).

Programma

Volle Zaal Producties – De toren van Tebbs

Meneer Tebbs is de trotse eigenaar van een wolkenkrabber. Als er meerdere inwoners komen te overlijden, zaait dit paniek in de toren. En dan is er nog die klok, iedere dinsdag, om 10.15…

Theatervereniging Intra Mintra – Sluimertijd

Wanneer twee vriendinnen zichzelf terugvinden in een kale cel, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. De beheersing verdwijnt, de angst drijft naar de oppervlakte. Hoe lang duurt een vriendschap dan nog?

Port Betaald – DUIZEND-EN-ÉÉN-NACHT

Een voorproefje van onze nieuwe muzikale familievoorstelling DUIZEND-EN-ÉÉN-NACHT. Waar komen die verhalen eigenlijk vandaan? Ken jij Ali Baba en de 40 rovers al? Voor iedereen van 7 jaar en ouder.

Werners & van Dalen

Werners & van Dalen onderzoeken wat er eventueel mogelijk misschien wellicht ooit had kunnen gebeuren. Of niet.

Theatergroep Zonder Helden – The Paperplane Project

Hoe laat ik als speler, in een theatraal interessante vorm, zien wie ik ben? Waar zit mijn waarachtigheid? Voor The Paperplane project werkten de spelers aan kwetsbaarheid en intimiteit in spel. Tere details, zacht stemgebruik en ware woorden.

Speelse kracht – De vrouw met de Baard

Welkom in het circus van het leven. Zie hoe wij jongleren met liefde, vriendschap, integriteit en achterkamertjespolitiek. Wij bieden geen oplossingen, maar roepen vragen op. U gaat door een emotionele achtbaan. Dus komt dat zien!

Theatergroep Thalia – Kentering

In Kentering vertellen vier vrouwen het verhaal van hun leven. Wat hen bindt is de zee, het getij en een verdwijning die een kentering in hun leven heeft gebracht…

Toneelgroep West-End – Dolle Kervel

Twee heksen, Urtica en Digitalia, maken in hun bedrijf “Dolle Kervel” middeltjes voor vrouwen die hun wederhelft onder de duim willen houden. Ze hebben zo hun ideeën over mannen. Maar dan komt er toevallig een stofzuiger-colporteur langs…

ZIMIHC organiseerde dit festival in samenwerking met Bo!nk Theater.

Ook interessant