Op 7 juni 2014 presenteerde ZIMIHC de eerste editie van het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival. Tien theatergezelschappen kregen elk 30 minuten de tijd om hun kunsten te vertonen.

Over het festival

Het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival is hèt festival voor amateurtheatergroepen uit stad en regio Utrecht. Onder het oog van een deskundige jury gaan ze de strijd aan en dingen ze mee naar prijzen. Sinds 2014 vindt het festival elk jaar plaats in ZIMIHC theater Zuilen.

Deelnemers in 2014

Aan het AT ZIMIHC amateurtheaterfestival 2014 deden tien groepen mee: STUK, Dipt, Port Betaald, 7Volt, Brood en Spelen, de Winnaars Kunstbende, Amersical, Niels ter Halle, Steeds Beter en Affect.

Presentatie en jury

Het festival werd gepresenteerd door Appie Alferink. De jury bestond uit vier juryleden: Henk Roozeboom, Suzanne Reindersma, Bert Damsma en Hassana El Hadouchi.

Programma

Theatergroep STUK: Teksttoneel – Lef en Liefde
Presenteren een montagevoorstelling met scènes uit voorstellingen en films, sonnetten van Shakespeare en monologen van Esgo Heil.

Theatergroep Dipt: Komisch drama – Begoniastraat 143
Een stuk over de schoonheid van buiten de lijntjes kleuren en slagersbami.

Port Betaald – EVA
Collectieve monoloog rond het thema ‘’vrouw’’ die een komisch-pijnlijke inkijk geeft in het vrouwelijke bestaan anno 2014 en de weg die zij door de eeuwen heen heeft aangelegd.

Theatergezelschap 7Volt – Lever
Gezellige ontmoetingen, op een plein, achter een voordeur, gewoon,  gezellig, En heb je iets op je lever?, laat het er maar lekker uit, Ja toch?

Theatergroep Brood en Spelen: Beeldend teksttheater – BOUWEN
Een koppel midden in een verbouwing. Het wordt echt prachtig. Je moet er alleen even doorheen kijken…

Winnaars Kunstbende – Myrthe en Luna
Onze act gaat over een schrijfster die niet kan kiezen wat ze wil schrijven. Haar personages komen in opstand, ze willen iets stoers! Zo ontstaat er een strijd tussen schrijfster en personages.

Winnaars Kunstbende – Merel
Een zelfgeschreven monoloog, aangevuld met muziek. Wat doe je als de phenylethylamine in je lichaam op raakt? Als de vergankelijkheid toeslaat? Hoe kies je iemand met het juiste DNA?

Muziektheater vereniging Amersical – Musical – #Contact@vertentie
Gaat over het gebruik, verbruik en misbruik van Social Media door zeven vrouwen die verblijven in een ‘’Blijf van mijn lijf huis’’. Is dat wel verstandig?

Niels ter Halle: Poëzievoorstelling – De maker
In een verfrissende nieuwe voorstelling bouwt Niels middels poëzie, soundscapes, hersenspinsels en andere toevalligheden aan iets nieuws. Iets wat er altijd al was, maar alleen opgemerkt moest worden.
Kortom: De maakt en daarmee is het klaar!

Toneelvereniging Steeds Beter: Komedie – Blinde date
Hoe verloopt nu zo’n blind date? Best spannend eigenlijk zo’n blind date, wat trekt je aan? Gelukkig is er een ober met veel ervaring, zal deze ober de man door zijn blind date heen slepen?

Affect
Ik kan niet horen wat jij denkt. Ik kan niet zien wat jij ziet. Langs elkaar, voor elkaar, tegen/op/naast elkaar. Kunnen we wel samen?

Ook interessant