Van 2 maart t/m 22 april was in de foyer de duo-expositie ‘fotografie, schilderijen en beeldbewerking’ te zien van Monica Ehlting en Anne Gadellaa.

Monica Ehlting

Monica Ehtling is opgeleid in de reclamevormgeving en de restauratie/decoratie/oude ambachten. De laatste jaren is vooral fotografie haar grote passie: ze is veelal autodidact en fotografeert vooral op gevoel. Kleur, perspectief, details en toeval spelen vaak een grote rol in haar foto’s.

Monica Ehlting laat zich graag inspireren door haar woonplaats Utrecht. Ook ziet ze schoonheid in alledaagsheid en kleine dingen, in imperfectie en verval, geleefdheid, mensen en (zelf)portretten en muziek. Haar invloeden zijn Jopie Huisman, Stephan van Fleteren, Rosie Hardy en Henri Cartier Bresson.

Anne Gadellaa

Anne Gadellaa is een creatieve duizendpoot: ze schildert, fotografeert en schrijft. Bij ZIMIHC exposeerde ze met schilderijen van acrylverf en werken die ze op de computer maakte. Na een donkere periode in haar leven heeft Anne er bewust voor gekozen om veel kleur te gebruiken.

Anne Gadellaa woont al haar halve leven in de binnenstad van Utrecht: het liefst kan ze de Dom zien én horen. Dit is terug te zien in haar werk. Haar grootste Domwerk, op canvas, maakte ze op de computer n.a.v. een foto. Ook heeft Anne foto’s van Utrechtse etalages en weerspiegelingen gebruikt om grafische illustraties te maken op de computer.

Zondag 4 maart tussen 14.00 en 16.00 uur was de opening van deze expositie.

Ook interessant