Groupe Chekara brengt Andalusische muzikale rijkdom naar ZIMIHC theater Zuilen.

Groupe Chekara NL is een orkest dat is opgericht in 2015. Ze brengt Marokkaans-Andalusische muziek naar Europa. Het orkest wordt geleid door Idriss Emrane Chekara (kleinzoon van EL MAESTRO Abdsadak Chekara).

Het orkest bestaat uit jonge Marokkaanse musici die in Europa wonen. Dit relatief jonge ensemble bestaat uit een tiental musici wiens doel het is om de Marokkaans-Andalusische muziek te vernieuwen. Dit doen ze door de interpretatie van ‘noubas’ en ‘hwasas’, ontleend aan het traditionele repertoire, te bevorderen. Groupe Chekara NL laat de Andalusische muzikale rijkdom horen die de steden Brussel, Amsterdam en Parijs herbergen.

De muziek is levendig en het ritme is snel en komt voort uit een set sierlijke snaren.Deze muziekstroming is ontstaan in de tijd dat de Umayyaden over Andalusië heersten. Afgeleid van Arabische muziek uit het Oosten, ontwikkelde het zich op Andalusisch grondgebied, verrijkt met bijdragen van diverse culturen van de gemeenschappen die op het Iberisch schiereiland wonen: Imazighen (Berbers), Arabieren, Afrikanen, Joden en Christenen.

Ook interessant