Van 27 t/m 31 juli staat de stad Utrecht in het teken van Leading Voices. Volg een van de workshops of ateliers speciaal voor zangers.

Drie ochtenden werk je onder leiding van Béni Csillag (o.a. artistiek leider van Consensus Vocalis en repetitor bij de Nederlandse Bachvereniging) aan de mooiste barokmuziek. De Grote Bach mag daarbij niet ontbreken! Verdiep jezelf in de speelsheid van de barok, en laat je verrassen door de bijzondere special guest die je met andere ogen naar barokmuziek laat kijken.

Special guest
Barok en jazz: twee muziekstijlen die op het oog weinig met elkaar te maken hebben. Maar kijk je beter, dan zie je grote overeenkomsten. Special guest in dit atelier is vocal jazz legende Joanna Forbes L’Estrange Vanuit haar tientallen jaren ervaring in de vocal jazz laat Joanna je voelen hoe zowel barok als jazz leunen op strakke ritmes en harmonie. Bach klonk nog nooit zo jazzy!

Algemene informatie
In een atelier ga je drie ochtenden aan de slag met een specifiek genre uit de koormuziek. Je werkt samen met een specialist uit het genre toe naar een presentatie op zondagmiddag, in de centrale hal van Bibliotheek Utrecht. Er worden drie ateliers georganiseerd. In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht.

Tijden en prijzen
– donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli altijd 9.30 – 12.00 uur
– zondag 31 juli presentatie 14.00 – 15.30 uur
– toegang € 40,- voorverkoop / € 45,- vanaf 1 juli 2022 (3 ochtenden + presentatie)

Ook interessant