Kom gratis naar livemuziek luisteren, lekker in de buitenlucht!

Strijk met je kleedje neer in het altijd fijne Park Lepelenburg. Geniet van livemuziek, de zomer en een chille zondagmiddag.

Programma
13.00 – 13.50 Amara
14.00 – 14.40 Mercy James
15.00 – 15.40 White Rose Transmission
16.15 – 17.00 NEEF


Amara Diabate
Amara geeft workshops, begeleidt verhalen vertellers en bespeelt diverse instrumenten, waaronder djembe, doundoun en kenkeni. Vandaag neemt hij het publiek mee op een muzikale reis met zijn kora, een Afrikaans instrument met 21 snaren.

Mercy James
De muziek van Mercy James raakt de vlakken van Jazz en Pop. Met haar gitaar als beste vriend bracht de Utrechtse singer-songwriter haar eerste single ‘Schrijver’ uit. Binnenkort deelt ze haar hele EP met onder andere de nummers Magnifieke Bakkebaarden en Ik Hou van Jou.

White Rose Transmission
White Rose Transmission werd in 1995 opgericht door Adrian Borland (The Sound) en Carlo van Putten (Dead Guitars & The Convent).  De samenwerking had een projectmatige insteek waar ook andere muzikanten een bijdrage aan leverden.

Na het overlijden van Borland in 1999 lag het project stil tot 2006. In dat jaar werd de derde plaat uitgebracht en in 2008 volgde nog een plaat in wederom een gewijzigde bezetting.

Van Putten is een enthousiast huiskamerconcerttournee gever. En na twee tours met Thomas Marcin en Robert Smeekes vond hij het tijd om nieuw leven in White Rose Transmission te blazen. Het drietal nam met hulp van producer Kurt Schmidt (Dead Guitars) een EP en LP op. In 2020 verscheen Happiness at Last, een grotendeels akoestische plaat met onder andere een eerbetoon aan Borland in de vorm van een cover van het nummer Winning van diens band The Sound. Check hier de video.

NEEF.
Het trio NEEF. waagt zich aan een unieke en pakkende mix van post-rock, jazz en indie – of, zoals ze het zelf noemen, het “Lunetten wave”-genre. Deze jongens met gevoelens schieten van dromerige ritmes naar hip hop-licks en dissonant gitaargeweld zonder daartussen hun onfeilbare gevoel voor melodie ook maar een moment kwijt te raken. Check ook de video.

Over A Lazy Sunday Afternoon
A Lazy Sunday Afternoon is inmiddels al meer dan 20 jaar een mooie zomertraditie in Utrecht: gratis minifestivals op diverse zondagen.

Ook interessant