Utrecht Zingt in Nova
Op 22 juni tovert ZIMIHC winkelcentrum Nova (Kanaleneiland) om tot één groot podium voor korenfestival Utrecht Zingt in Nova. Door het hele winkelcentrum verspreid geven diverse Utrechtse korte concerten met variërend repertoire. Zo krijgt het publiek in Nova een mooi inkijkje in de wereld van het samen zingen in Utrecht.

Programma
11.00 – 11.30 ZILT
12.00 – 12.30 Leeuwenhart
15.00 – 15.30 Bongani koor Utrecht
16.00 – 16.30 Utrechtse Oratorium Vereniging
14.00 / 14.30 / 15.15 / 15.45 CLASSICURLS

Meer info op het facebookevent.

Over de koren

  • ZILT staat voor Zingen is leuk, toch? Dit koor zingt met plezier de longen uit het lijf en presenteert een breed scala aan muzikale genres: van wereldmuziek tot klassiek, van aria tot populaire ballade.
  • Leeuwenhart  zingt Nederlandstalige close harmony van de bovenste plank: (Neder)pop, cabaret/kleinkunst en jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen die ze kunnen vinden of maken!
  • Het kleurrijke, ritmische Bongani koor laat mensen delen in de ‘spirit’ van de Zuid-Afrikaanse muziek in een energieke combinatie van dans en zang in diverse talen van de regenboognatie.
  • De drie vrolijke krullenbollen van Classicurls rekenen af met het stoffige imago van de operawereld door klassiek repertoire in een hip jasje te steken.
  • De Utrechtse Oratorium Vereniging, die al bijna tachtig jaar een belangrijke rol spelen in het Utrechtse muziekleven, spelen klassieke oratoriumwerken en geven een voorproefje van hun komende concerten!

Utrecht Zingt
Samen zingen is de grootste en bekendste kunstvorm van de stad, ook internationaal. Utrecht Zingt in Nova komt voort uit het programma Utrecht Zingt, een doorlopend programma van ZIMIHC om de koormuziek in Utrecht te promoten en te ondersteunen.

ZIMIHC is jarig
ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! En dat vieren we graag met jou. De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum. Elk weekend in juni organiseren we feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. We trakteren op optredens, blaasmuziek, een streetfood- en kunstfestival, workshops, theater en nog veel meer.

(Foto: Verkijk fotografie)

Ook interessant