Op 22 juni toverde ZIMIHC winkelcentrum Nova (Kanaleneiland) om tot één groot podium voor korenfestival Utrecht Zingt in Nova. Daarmee vierden we ZIMIHC’s 30e verjaardag!

Utrecht Zingt in Nova

Tijdens Utrecht Zingt in Nova kreeg het publiek in winkelcentrum Nova een mooi inkijkje in de wereld van het samen zingen in Utrecht. Door het hele winkelcentrum verspreid gaven diverse Utrechtse korte concerten met variërend repertoire. Het festival kwam voort uit ZIMIHC’s doorlopende programma Utrecht Zingt.

Programma

11.00 – 11.30 ZILT

ZILT staat voor Zingen is leuk, toch? Dit koor zingt met plezier de longen uit het lijf en presenteert een breed scala aan muzikale genres: van wereldmuziek tot klassiek, van aria tot populaire ballade.

12.00 – 12.30 Leeuwenhart

Leeuwenhart  zingt Nederlandstalige close harmony van de bovenste plank: (Neder)pop, cabaret/kleinkunst en jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen die ze kunnen vinden of maken!

15.00 – 15.30 Bongani koor

Het kleurrijke, ritmische Bongani koor Utrecht laat mensen delen in de ‘spirit’ van de Zuid-Afrikaanse muziek in een energieke combinatie van dans en zang in diverse talen van de regenboognatie.

16.00 – 16.30 Utrechtse Oratorium Vereniging

De Utrechtse Oratorium Vereniging, die al bijna tachtig jaar een belangrijke rol spelen in het Utrechtse muziekleven, spelen klassieke oratoriumwerken en geven een voorproefje van hun komende concerten!

14.00 / 14.30 / 15.15 / 15.45 Classicurls

De drie vrolijke krullenbollen van CLASSICURLS rekenen af met het stoffige imago van de operawereld door klassiek repertoire in een hip jasje te steken.

ZIMIHC is jarig

Utrecht Zingt in Nova was onderdeel van ZIMIHC’s jubileum: in 2019 werd ZIMIHC 30 jaar oud! En dat wilden we graag vieren met alle bewoners van Utrecht. De hele maand juni trakteerden we op feestelijke activiteiten verspreid door de stad.

Foto: Verkijk fotografie

Ook interessant