Laten we van de stad ons speelveld maken!

In samenwerking met Circus Andersom zijn ZIMIHC en Sport Utrecht van start gegaan met het project GoFit19. Met GoFit19 gaan we in tien wijken, samen met beeldmakers en kunstenaars, aan de slag met ‘Urban Hacking’. Per plek bekijken we wat bij de locatie past en wat leuk is voor mensen van 0 – 100 jaar oud. Met de Urban Hacking willen we mensen aanmoedigen om in beweging te komen en mee te spelen.

Wat is Urban Hacking?
Urban Hacking haalt je uit je bubbel en laat je anders naar de wereld kijken. Bestaande objecten krijgen een nieuwe rol of functie. Ook kom je Urban Hacking tegen in de openbare ruimte: deze ruimten krijgen bijvoorbeeld een kunstwerk of interactief spel.

Lopende projecten

Sta niet stil, wacht niet.
Dit project is bestaat uit een regionale postercampagne in de bushokjes van Utrecht. De Busganger wordt uitgedaagd om actief te wachten met korte work-out oefeningen: De Bus-Sit, De Bus-Step en de Bus-Stop. Dichtbij de bushokjes zijn GOFIT-19-Ballen geplaatst. Een plek om je frustratie te omarmen of van je af te slaan.

Mentaal gezond: de Frustratie-Zoekers staan u bij.
Als onderdeel van het project GoFit19 trekken de frustratiezoekers de Utrechtse wijken in. Vanwege alle maatregelen rondom corona, bouwt de frustratie bij de mensen op in hun lichaam. Dat is zowel mentaal als fysiek niet gezond. Daar hebben we iets op bedacht! Met een anderhalve-meter-stift wordt de voorbijganger door de frustratiezoeker uitgenodigd om zijn of haar frustratie-locatie in kaart te brengen. Waar voel je de frustratie in je lichaam? Bij elke frustratieplek hebben we een passende oefening om de frustratie de ruimte te geven zodat deze oplost. Zo krijg je weer rust in je hoofd, hart buik en benen.

Waar & hoe laat?
woensdag 10 maart, 13.00 – 14.00 uur: Speeltuin Overvecht, Gangesdreef 7.
woensdag 10 maart, 15.30 – 16.30 uur: Bouwspeeltuin Voorn in Leidsche Rijn, Akkrumerraklaan 31.

Voor de niet-aanwezigen en nog-steeds-gefrustreerden zijn er huis-aan-huis ansichtkaarten verspreid. Met de kaart prik je jouw frustratie eruit, op de achterzijde vind je een bijpassende instructie.

Ook interessant