Ben jij dirigent of vocal leader van een koor? Meld je dan aan voor het Dirigentencafé.

Speciaal voor koordirigenten in Utrecht en omgeving organiseert ZIMIHC samen met de Dirigentenwerkplaats  een dirigentencafé. Uiteraard zijn ook dirigenten uit andere delen van Nederland van harte welkom. Het café is onderdeel van het project DirigentenContact van Koornetwerk Nederland.

Thema: taal & zingen
In dit dirigentencafé komen projecten aan bod die opgezet zijn om te zingen met inwoners die het Nederlands niet of niet goed machtig zijn. Je krijgt inspiratie voor nieuwe projecten en leert meer over hoe je zoiets wel of juist niet moet aanpakken.
Speciale gasten  zijn Manon Ros en Loes van Hapert. Manon organiseert al jaren verschillende projecten in  Utrecht voor mensen die het Nederlands niet machtig zijn, om uiteenlopende redenen. Ze vertelt over hoe ze deze project aanpakt en wat in haar ervaring goed, of juist niet, werkt. Loes van Hapert richtte een koor op waarin zangers uit verschillende culturen worden verenigd en ook zelf muziek inbrengen. Ze vertelt over hoe ze dit op heeft gezet en aanpakt.
Doe je mee? Aanmelden en vragen opgeven kan via dit formulier. ZIMIHC modereert het café zodat iedereen aan bod komt.

Met het café willen we een plek creëren waar ontmoeting en uitwisseling kan plaatsvinden. Het café is tevens een bescheiden opmaat voor het Utrecht Zingt festival Leading Voices wat in de zomer van 2022 gaat plaatsvinden. Beide activiteiten maken deel uit van het programma Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om samen zingen in Utrecht te promoten en te ondersteunen.

Tips
– liedjes lijst Sounds of change, link

Ook interessant