ZIMIHC theater Zuilen

Wie was De Winter?

14 Jan 2018 | Muziek

Francien de Winter (1925-2009) leidde een teruggetrokken bestaan op Zuilen, maar was als enige vrouwelijke politiebeambte een bekende verschijning. Haar leven aan de Amsterdamsestraatweg was onlosmakelijk verbonden met de historie van de Utrechtse wijk. Ze werd geboren in de tijd van Werkspoor en DEMKA, groeide op in de Tweede Wereldoorlog en maakte de ‘annexatie’ van Zuilen door de stad Utrecht mee.

Aan de hand van haar levensverhaal schetsen het Zuilens Fanfare Corps samen met een zanger, een zangeres en een vertelster in nieuwe liedjes en originele fanfaremuziek een beeld van Zuilen in de twintigste eeuw. Ook is de voorstelling Wie was De Winter? een ode aan een markante vrouw met een hart voor de fanfare.

Het Zuilens Fanfare Corps (opgericht in 1900) bekleedt als enige fanfareorkest in de stad een unieke positie in Utrecht. Al meer dan 115 jaar verzorgt deze maatschappelijk geëngageerde vereniging vernieuwende en uitdagende projecten door buiten de gebaande paden te treden. Vorig jaar voerden zij het succesvolle Fanfare te water uit, een voorstelling met film en muziek over ‘water in Utrecht’, die verleden en heden met elkaar verbond. Ook in Wie was De Winter? maakt het Zuilens Fanfare Corps de lokale historie zichtbaar.

 

Met medewerking van:

André Vulperhorst, muzikale leiding

Liza Meuldijk, zang

Herman van Tongerloo, zang

Anouk Muis, verteller

 

Ruben van Gogh, tekst

Herman van Tongerloo, liedjes

Roel Donckers, liedjes

Geert van Boxtel, regie

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

14 januari 2018 t/m 14 januari 2018
16:00 tot 17:15

Kosten

€10,- (€5,- t/m 15 jaar)

Opmerkingen

Leuk voor kinderen
Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.zfc-utrecht.nl/