ZIMIHC theater Zuilen

Utrecht Brass try-outconcert - EBBC2018

28 Apr 2018 | Muziek

Het eerste weekend van mei vertegenwoordigt Brassband De Wâldsang Nederland op de European Brass Band Championships (EBBC2018). Er staat veel op het spel: kan deze Friese brassband zich straks een jaar lang Europees kampioen noemen?

Om goed beslagen ten ijs te komen, spelen ze vast hun concoursprogramma tijdens dit try-out concert dat een onderdeel is van de Utrecht Prijs die ZIMIHC aan hen heeft uitgereikt tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Op hun programma staat onder meer het verplichte werk van EBBC2018: Time for Outrage! van de Luxemburgse componist Marco Pütz. Marco Pütz laat in dit werk zijn persoonlijke ongenoegen over alle huidige crises in de wereld tot uiting komen. Niet dat hij de illusie heeft dat zijn muziek verlichting kan bieden, maar het geeft op zijn minst uiting aan de verontwaardiging.

Voor de pauze is het podium aan Brassband Amersfoort, een ‘british-style’ brassband bestaande uit zo’n 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers.

European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

28 april 2018 t/m 28 april 2018
20:00

Kosten

12,50

Reserveren

http://www.ebbc2018.nl/

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.ebbc2018.nl/