ZIMIHC theater Zuilen

Saluti: Boekpresentatie en debat ''Diversiteit in de kunst en cultuur''

13 Mrt 2018

Op 13 maart organiseert Saluti een bijeenkomst over “diversiteit in de kunst en cultuur” bij het Zimihc theater. Tijdens deze bijeenkomst wordt het nieuwe boekje van Saluti gelanceerd over kleurrijke initiatieven in de kunst en cultuursector. Vervolgens gaan politici met elkaar in debat over het thema.

Het superdiverse karakter van Utrecht kan bijdragen om de ambitie als culturele metropool te realiseren. De grote diversiteit aan kunst en cultuur kan bovendien een belangrijke spelen in het slechten van de steeds meer toenemende tweedeling in de stad.

Dit vraagt wel om een kritische evaluatie van de diversiteit bij kunst en cultuurinstellingen. Hoe divers zijn zij namelijk op het gebied van de programmering, publieksbereik en de personele samenstelling? Aan de bereidheid om inclusief te werken ontbreekt het vaak niet. De praktijk blijft echter achter. Wat is er nodig voor een daadwerkelijke verandering? Hoe breng je het streven naar meer culturele diversiteit in de praktijk? Hoe geef je verschillende geluiden een stem? Hoe vertaal je dit in je programmering of in de inrichting van je organisatie?

Saluti zal tijdens deze bijeenkomst haar nieuwe boekje presenteren over kleurrijke initiatieven in de kunst en cultuursector. Het boekje “Spiegels en ramen voor een inclusief Utrecht”  beschrijft “best practices” m.b.t. de culturele diversiteit in de kunst en cultuur die een toegevoegde waarde hebben voor de stad Utrecht. Wethouder Kees Diepeveen zal het boekje in ontvangst nemen. Vervolgens zal er een politiek debat plaatsvinden m.b.t. het thema tussen de Utrechtse kandidaat-raadsleden.

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

13 maart 2018 t/m 13 maart 2018
20:00 tot 22:00

Kosten

Gratis

Reserveren

salutiutrecht@gmail.com

Website

http://www.salutiutrecht.nl/