ZIMIHC theater Zuilen

Laura Fygi meets Trio Malando

23 Mei 2015 | Muziek

Wiebe Scheepens programmeert zijn keuze voor 'Artiest op Bestelling'!

LAURA FYGI MEETS TRIO MALANDO

let op! Dit concert gaat door als er voor 8 mei voldoende kaarten verkocht zijn.

In dit zeer gevarieerde muzikale programma wordt jazz diva Laura Fygi begeleid door 3  multi talenten: Ernö Olah op viool, klarinet en zingende zaag, Gert Wantenaar op accordeon, bandoneon, mondharmonica en piano en Danny Malando op contrabas en gitaar.
Met een dergelijke bezetting ontstaat een bijzondere cross over en het repertoire bestaat dan ook uit een beetje Jazz, een beetje Latin en een beetje Hongaars. Het programma zit vol humor en het publiek wordt nauw bij de voorstelling betrokken.

Laura Fygi – overal waar Laura Fygi komt is zij een exotische verschijning. In Nederland kennen wij haar als de in Uruguay opgegroeide dochter van een Egyptische buikdanseres, in het Verre Oosten is zij de geëmancipeerde westerse vrouw die velen willen zijn. Ooit begonnen in de populaire meidengroep Centerfold maakt Laura inmiddels 23 jaar als solo zangeres furore.  Laura is net zo veelzijdig als de muzikanten die haar in dit programma bij staan. Ze zingt jazz en latin en in diverse talen waaronder Engels, Frans, Portugees en Spaans. Laura is vooral een storyteller, iemand die van een song een verhaal weet te maken, zodat die rechtstreeks vanuit haar hart het jouwe raakt. Terwijl het ook nog eens swingt als een trein!

Ernö Olah – geboren in Hongarije en vanaf zijn zestiende woonachtig in Nederland. Ernö heeft jaren deel uitgemaakt van het Metropole Orkest en speelt al ruim 44 jaar als concertmeester bij het Malando Orkest waarmee hij de wereld afreisde. Door zijn rijke ervaring is Ernö een van Nederlands grootste violisten. Kenmerkend voor zijn vioolspel zijn superieure techniek, bezieling en muzikale zeggingskracht.

Danny Malando – kreeg als telg van de muzikale familie Malando de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten.  Op zesjarige leeftijd begon hij met pianoles, vanaf zijn achtste bespeelde hij de drums en later ging hij basgitaar spelen.  In 1987 maakte hij zijn debuut bij het Malando Tango orkest waarvan hij inmiddels sinds 1999 orkestleider is.

Gert Wantenaar - is vooral bekend als accordeonist. Dit instrument bespeelde hij al toen hij acht jaar oud was. Gert is afgestudeerd op klassiek accordeon en lichte muziek piano maar nadat hij door het Malando Orkest werd gevraagd als eerste accordeonist kreeg hij ook de gelegenheid om bandoneon te gaan spelen. Dit kleine instrument met zijn prachtige karakteristieke klank is de ziel van de Argentijnse tango

 

 

 

 

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

23 mei 2015 t/m 23 mei 2015
20:30 tot 22:30

Kosten

€ 20,00 excl.reserverkingskosten

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja
Speciale faciliteiten voor slechthorenden

Website

http://www.zimihc.nl/zuilen