ZIMIHC theater Zuilen

Het Nederlands strijkersgilde

21 Jul 2018 | Muziek

John Adams – Shaker Loops
Hanna Kulenty – Breathe
Johannes Suykerbuyk – Choreograffiti
Witold Lutosławski – 5 folk melodies
Grazyna Bacewicz – Concerto for String Orchestra

o.l.v. Gijs Kramers
Dansers: Tiemen Stermerding en Johanna Wernmo

Het Nederlands strijkersgilde viert 25 jaar frisse avontuurlijke programma’s met een speciaal programma rondom het thema dans. Energieke beweeglijke stukken, zoals het virtuoze concert voor strijkorkest van Grażyna Bacewicz en het vrolijke Choreograffiti van Johan Suijkerbuijk. We vergeten de geschiedenis niet en spelen ook volksliederen, zij het in een nieuw jasje van Lutosławski. Met Breathe van Kulenty, begeven we ons in meer onbekendere vaarwateren, vol verrassende wendingen. De klap op de vuurpijl van dit jaar is Shaker Loops van John Adams. Dit stuk is onder meer genoemd naar de religieuze Amerikaanse sekte die bekend is om zijn schudderige dansen. Het NSG zal dit stuk uitvoeren samen met twee dansers: Tiemen Stemerding en Johanna Wernmo!

Van 13 t/m 20 juli trekt het orkest zich traditiegetrouw terug in het Groningse Westernieland om intensief te repeteren aan dit uitdagende programma. Daarna volgen drie concerten:

De kaartverkoop loopt via Concert4You.

Draagt u het NSG een warm hart toe en wilt u ons financieel ondersteunen als vriend of als sponsor? Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de concerten van het NSG? Like ons op facebook of vul direct het vriendenformulier in.

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

21 juli 2018 t/m 21 juli 2018
20:15

Kosten

€ 15 / Studenten € 11

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

https://nederlandsstrijkersgilde.nl/NSG-2018/