ZIMIHC theater Zuilen

Filmdiner: Lion (UITVERKOCHT)

10 Dec 2017 | Beeldend

Weer een bijzonder filmdiner, met deze keer de Australisch Indiase film Lion. De film is gebaseerd op een waargebeurt verhaal. 

De Indiase jongen Saroo Brierley raakt op vijfjarige leeftijd in Khandwa gescheiden van zijn broer Guddu, die moest werken, op een treinstation. Zijn moeder is analfabeet en erg arm. Zij voorziet in haar levensonderhoud door het sjouwen van stenen.

Saroo stapt in een lege trein die wegrijdt en komt terecht in Calcutta, waar hij de taal niet kent. Hij blijft in leven door onder andere op een vuilnisbelt zijn kostje bij elkaar te zoeken en slaapt op straat. Als hij van een vriendelijke vrouw hulp krijgt, blijkt haar partner ook niet veel goeds in de zin te hebben met het mooie jongetje Saroo. Hij vlucht weg, uiteindelijk komt hij  terecht in een soort weeshuis. Vandaaruit wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar, dat later nog een ander kind uit India adopteert. 

Saroo doet goed zijn best en wordt een succesvolle student. Hij gaat naar Melbourne. Op een avond bij vrienden wordt Indiaas gegeten. Saroo ziet daar een bepaalde gefrituurde, knalrode, lekkernij uit zijn vroege jeugd. Hij herkent het en allerlei beelden komen terug, onder andere van het treinstation waar hij zijn broertje is kwijtgeraakt. Hij gaat zich verdiepen in zijn afkomst en wil weten waar hij vandaan komt. Saroo zoekt op Google Earth naar beelden om zijn geboorteplaats terug te vinden. Uiteindelijk lukt het hem om zijn familie terug te vinden.

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

10 december 2017 t/m 10 december 2017
17:00

Kosten

€ 29,50 exclusief drankjes

Reserveren

zuilen@thecolourkitchen.com
030-2230023

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

https://www.facebook.com/Filmdiner-in-Zuilen-882994625129589/