ZIMIHC theater Zuilen

Enkele Reis

14 Nov 2017 t/m 14 Okt 2017 | Theater

Stichtingt Marmoucha speelt speciaal voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Zuilen en Ondiep, de voorstelling Enkele Reis. Wil je ook kijken neem dan even conact met ons op om te vragen of er nog plekjes vrij zijn.

Over Enkele Reis:
Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering. “Enkele reis” schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken.
Door mensen van vlees en bloed te laten zien met universele idealen en dromen gaat deze voorstelling de mediaclichés voorbij.

HOE GA JE OM MET DE OVERTUIGINGEN EN LEVENSTIJL VAN JE VRIENDEN?

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol trauma’s zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan.

Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in?

In een hoog tempo wordt er veel geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.

Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de thema’s van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider.

REGIE                   Karim el Guennouni
ACTEURS            Sanae Casita, Hamda Belgaroui, Said el Abboudi
SCRIPT                 Jenny Mijnhijmer
REGIEADVIES   Alan Yadegarian

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL  Utrecht

Wanneer

14 november 2017 t/m 14 oktober 2017
13:00 tot 14:00

Kosten

gratis

Opmerkingen

Leuk voor kinderen
Vanaf 11 jaar
Rolstoelvriendelijk: Ja